ΑρχικήEvergreenΓευστικές πτήσεις: Η αεροπορική εταιρεία που σερβίρει «eco-friendly» γεύματα από φρέσκα τοπικά...

Γευστικές πτήσεις: Η αεροπορική εταιρεία που σερβίρει «eco-friendly» γεύματα από φρέσκα τοπικά προϊόντα (photos)

Το φαγητό στο αεροπλάνο παραμένει μέχρι και σήμερα το μελανό σημείο των περισσότερων ταξιδιών. Μπορεί οι αεροπορικές εταιρείες να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να βελτιώσουν την ποιότητα των γευμάτων τους, όμως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ακόμα δραστικά.

Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η γειτονική Τουρκία. Γνωστή αεροπορική εταιρεία της χώρας αποφάσισε να δώσει μια γκουρμέ διάσταση στα βαρετά και άνοστα γεύματα που έχουμε συνηθίσει στις πτήσεις.

Η τουρκική εταιρεία σίγουρα σκέφτηκε το ρητό «sky is the limit» και είπε να συνδυάσει βιωσιμότητα, νοστιμιά και αεροπορικά ταξίδια, δίνοντας νέα πνοή στα γεύματά της. 

Η καθημερινή παρασκευή των φαγητών, σε συνδυασμό με τους έμπειρους σεφ και την εξαιρετική ποιότητα τοπικών υλικών αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Αρνί, μαύρο τσάι από την περιοχή του Rize και κηρήθρα με μέλι από την ανατολική Τουρκία είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που αναβαθμίζουν τα γεύματα της εταιρείας.


Business και οικονομική θέση δε διαχωρίζονται στο θέμα της ποιότητας των φαγητών, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι κατηγορηματικά. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν ένα καλομαγειρεμένο γεύμα.


Τα μενού συνθέτουν παραδοσιακές τουρκικές σπεσιαλιτέ, όπως το κεμπάπ και τα γλυκά με καϊμάκι, αλλά και πιάτα από διάφορες κουζίνες του κόσμου, όπως τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά.

Η βιωσιμότητα των γευμάτων εξασφαλίζεται τόσο από τα σερβίτσια που είναι στην πλειοψηφία τους από υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν (πορσελάνη και ανοξείδωτο ατσάλι), όσο και από τις επιλογές της προέλευσης των τροφίμων που συμπεριλάμβανουν τοπικές φάρμες για την αποφυγή περιττών μεταφορών που συμβάλλουν στη ρύπανση του περιβάλλοντος.