Απεργίες βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη

11 mins read

Η εικόνα που αντίκρισαν αρκετοί επιβάτες που θέλησαν να ταξιδέψουν για τις Κυκλάδες το πρωί της Πέμπτης ήταν σουρεαλιστική.

Μερικοί συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ με ντουντούκες και ορισμένα παιδιά που καμία σχέση με το σωματείο δεν έχουν, πέραν της σχέσης τους με το ΚΚΕ, έμμισθης ή άμισθης δεν γνωρίζω, απέτρεπαν το Blue Star Delos να αποπλεύσει, με αποτέλεσμα να εισπράττουν τις βρισιές των επιβατών.

Δεν θυμάμαι άλλη απεργία που να πήγε…αύτανδρη, υπό το βάρος των αντιδράσεων των πολιτών που ταλαιπωρούνταν, τόσο σύντομα.

Βεβαίως, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι: η απεργία είχε κριθεί παράνομη, αλλά το ΚΚΕ αποφάσισε να βγάλει τους συνδικαλιστές του στο δρόμο ούτως ή άλλως. Αποτέλεσμα;

Ένας εξαγριωμένος πολίτης να ορμήσει ουρλιάζοντας στους Κνίτες ότι έχει 5.000 ένσημα και οι από πίσω του να του φωνάζουν «Δείρ’τον, δείρ’τον».

Με άλλα λόγια, οι συνδικαλιστές και οι εγκάθετοι του ΚΚΕ, τα βρήκαν από τον κόσμο και ας έλεγε μετά ο φοβισμένος αρχισυνδικαλιστής της νεολαίας στους αστυνομικούς που πήγαν να τους χωρίσουν να «μαζέψουν τα αντιδραστικά στοιχεία».

Η εικόνα χθες από το λιμάνι του Πειραιά ήταν ανάγλυφη του ποιος είναι κολλημένος στο χθες. Και εντάξει, για το ΚΚΕ είναι γνωστό και ας του έκλεψε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ τη δόξα στο αριστερό μετερίζι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εντάσσεται και αυτός στη χορεία των δυνάμεων που δίνουν με ζέση τις μάχες οπισθοφυλακής.

Και όλοι αυτοί μαζί ρίχνουν νερό στον μύλο του Μητσοτάκη, ο οποίος θα περάσει ένα νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική αντίδραση, καθώς ο κόσμος της εργασίας και της αγοράς καταλαβαίνει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, αλλά και πώς δουλεύει η ιδιωτική οικονομία σήμερα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments