Έρχονται και 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

9 mins read

Σας ακούγεται αισιόδοξο το νούμερο του τίτλου; Κι όμως, είναι μια πραγματικότητα που θα τη δούμε μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες, όταν οι παραδόσεις των εμβολίων θα έχουν πολλαπλασιαστεί και όλο και περισσότεροι πολίτες θα κλείνουν το ραντεβού τους. 

Ήδη, έχουμε ανέβει σε ημερήσια βάση πάνω από τους 60.000 εμβολιασμούς. Και από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν με ραντεβού από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Με δεδομένο, δε, ότι δεν έχουμε πρόβλημα παραδόσεων εμβολίων, καθώς το όποιο κενό της AstraZeneca μας το καλύπτουν οι επικαιροποιημένες συμφωνίες με τη Pfizer και οι εξ αυτών επιπλέον δόσεις, τις επόμενες μέρες θα δούμε και 70.000 και 80.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση. Και, αν όλα πάνε καλά και οι πολίτες και κλείσουν ραντεβού και προσέλθουν σε αυτά, σε περίπου δύο εβδομάδες, ίσως δούμε και το φράγμα των 100.000 ημερήσιων εμβολιασμών να προσεγγίζεται. Τότε θα ξέρουμε ότι είμαστε πραγματικά σε καλό δρόμο. 

Αναμείνατε, δε, και ένα ακόμα καλό νέο. Ο Βασίλης Κικίλιας σήμερα αναμένεται να αναφερθεί στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για εμβολιασμό πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν κατ’ οίκον, με το εμβόλιο της Johnson&Johnson που θα μπει στον σχεδιασμό από τις 5 Μαίου. Βεβαίως, το σχέδιο δεν έχει ακόμα κλειδώσει, καθώς έχει μεγάλες επιχειρησιακές δυσκολίες. Συνεπώς, η πρόθεση θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα, αλλά οι λεπτομέρειες θα κλειδώσουν τις επόμενες μέρες. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments