Η Αστυπάλαια οδηγός για νέες επενδύσεις

9 mins read

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια δεν θύμισε κάτι την αντίστοιχη περυσινή επίσκεψη στη Σαντορίνη για την εκκίνηση του τουρισμού.

Και μπορεί να υπήρχαν στην αποστολή ξένα συνεργεία και δημοσιογράφοι από Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Ισπανία, η εν λόγω αποστολή, όμως, ήταν η ευκαιρία για να συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφέλιμου: η εικόνα της «κυκλαδίτικης» Αστυπάλαιας, και ας είναι στα Δωδεκάνησα, με μια σημαντική επένδυση για τη χώρα. 

Το κρίσιμο ζήτημα, βεβαίως, είναι άλλο, όπως έλεγε χθες και ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους μετά το απογευματινό τουρ στο νησί.

Η Αστυπάλαια θα λειτουργήσει ως οδηγός σε πολλά μέτωπα: από την πράσινη μετάβαση έως και ως μπούσουλας για επενδύσεις με ισχυρό πράσινο αποτύπωμα. Και αυτό γιατί ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλες μεγάλες εταιρίες, όχι υποχρεωτικά αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η VW, προκειμένου να τρέξουν επενδύσεις που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα αξιοποιούν τις σημαντικές φυσικές υποδομές της χώρας μας.

Ακούγεται, δε, έντονα ότι εντός του καλοκαιριού μπορεί να υπάρξουν και άλλα καλά νέα, εκτός από το Astypalea Project.

Ούτως ή άλλως, ο ρυθμός που έτρεξε το έργο της Αστυπάλαιας, το οποίο θυμίζω ότι ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι οδηγός για το πόσο γρήγορα μπορούν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται mega projects με σημαντική υπεραξία για τη χώρα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments