Κυβέρνηση σε κόκκινο συναγερμό

9 mins read

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού είναι η κυβέρνηση, έχοντας ως στόχο να ξυπνήσει τους πολίτες που εμφανίζονται χαλαροί, παρά τις απανωτές προειδοποιήσεις.

Δείγμα της κατάστασης είναι οι τηλεδιασκέψεις του κ. Μητσοτάκη με τους επιτελείς της διαχείρισης της κρίσης που επιστρέφουν τρεις φορές κάθε εβδομάδα, για όλο τον Αύγουστο. Η αρχή γίνεται σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Βασίλη Κικίλια, του Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλου. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, οι ανωτέρω θα συζητούν για την πορεία της επιδημίας και θα αναλύουν όλα τα δεδομένα, εν είδει ενός δεύτερου πρωινού καφέ. Μάλιστα πολλοί θα πάνε διακοπές με το…κομπιούτερ ανά χείρας.

Ο εχθρός είναι, βεβαίως, η χαλάρωση και όχι τόσο ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων. Το βασικό πρόβλημα, με άλλα λόγια, είναι τι μπορεί να συμβεί και όχι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση χτυπά καμπανάκι και θα συνεχίσει να το κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών που τίθεται σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Οι μάσκες γίνονται στοιχείο της καθημερινότητας, ενώ από σήμερα μπαίνει τέλος και στους όρθιους σε bar και beach bar.

Βεβαίως, στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το αυστηρότερο ωράριο ιδίως για τα νυχτερινά καταστήματα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει απόφαση και η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσουν μερικές μέρες, αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments