Ο Δένδιας σε αναζήτηση… απαντήσεων

10 mins read

Ο Νίκος Δένδιας δεν έχει ψευδαισθήσεις ως προς το ταξίδι του στην Τουρκία. «Πρέπει να έχουμε χαμηλές προσδοκίες, ώστε να μπορούμε να εκπλαγούμε ευχάριστα, αν πάει καλά», λέει με το γνωστό του φλέγμα σε συνομιλητές του ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία, αλλά εντός πλαισίου.

Η σημερινή επίσκεψη του στη γείτονα, όμως, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ειδικής αποστολής. Εν μέσω πλείστων όσων εξελίξεων, με το βλέμμα και στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Ερντογάν, σε μια επίσκεψη που κανονίστηκε χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα να αλλάξει πλήρως και το πρόγραμμα της τριμερούς με Κύπρο και Λίβανο που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.

Και, βεβαίως, το κυρίως μενού είναι η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον Τσαβούσογλου, μερικές μέρες πριν την Πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη, αλλά και με δεδομένα όσα έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες στις διμερείς σχέσεις μας. Πώς φτάσαμε από το Ορούτς Ρεις και το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο στις διερευνητικές, μόνο η Τουρκία το ξέρει, που φλερτάρει με την υπερέκθεση.

Ο κ. Δένδιας, όμως, είναι ο πρώτος εδώ και μήνες που θα δει δια ζώσης τους φίλους μας τους Τούρκους. Θα κόψει κίνηση, κατά το κοινώς λεγόμενον, και, επιστρέφοντας, ίσως και να μπορεί να απαντήσει σε ορισμένα βασικά ερωτήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση για το πώς πρόκειται να κινηθεί η Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments