Ο επόμενος…καίγεται

9 mins read

Αν έπιανες από τη μύτη κάτι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κάτι ανθρώπους στην ΚΟ της ΝΔ θα…έσκαγαν από τη μύτη.

Πάνω που οι άνθρωποι πέρασαν μια ήσυχη εβδομάδα με ένα θετικό αφήγημα, ήρθε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να γκρεμίσει ως πύργο από τραπουλόχαρτα όλο το αφήγημα…

Ο Μπογδάνος σώθηκε γιατί νωρίς κατάλαβε το λάθος του και ανέλαβε την ευθύνη του. Αλλά η ανοησία είχε γίνει. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι οπαδός των ήπιων λύσεων, αλλά κάποια στιγμή θα θυμηθεί τις πιο δραστικές λύσεις και τότε κάποιοι θα κλαίνε.

Δεν το λέω, βεβαίως, για τον Μπογδάνο, ο οποίος είναι παραταξιακός και στο μυαλό του έχει ότι βοηθά το κόμμα του, επικοινωνώντας με ένα ακροατήριο που δεν θέλγεται μόνο από τις αναφορές στη μεσαία τάξη και στην οικονομία. Το λέω για άλλους, οι οποίοι ίσως να θελήσουν να ζηλέψουν τη δόξα του.

Επιστρέφω στον Μπογδάνο. Δεν ξέρω αν έχει πάρει το μήνυμα, αλλά την επόμενη φορά δεν θα αρκεί καν η δημόσια απολογία του. Και δεν το λέω γιατί έτσι μου ήρθε, αλλά κάτι ξέρω κι εγώ.

Στο μεταξύ, άμα γίνει καμιά χοντρή…πατάτα στο ενδιάμεσο, δεν αποκλείεται να την πληρώσει κι άλλος. Στο μεταξύ, 158 βουλευτές έχει η ΝΔ, δεν χάνει και η Βενετιά βελώνι.

Το νόημα, βεβαίως, είναι κάτι τέτοιο να μην χρειαστεί και δεν το θέλει και ο Μητσοτάκης. Άλλωστε, η ΝΔ είναι Κεντροδεξιό κόμμα, τους χωράει όλους, εντός ενός πλαισίου όμως. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εύχεται να μην χρειαστεί να ξαναθυμίσει το πλαίσιο.

Facebook Comments