Ο Κοντονής και το βαθύ πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

10 mins read

Η χθεσινή μέρα θα είναι από αυτές που ο Αλέξης Τσίπρας ίσως να θέλει να ξεχάσει. Το πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι μέρες αυτές πολλαπλασιάζονται. Ομολογουμένως, δεν ξέρω ποια από τις τελευταίες ήταν μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στα στρατηγικά του αδιέξοδα.

Η περίπτωση Κοντονή είναι χαρακτηριστική. Ο άνθρωπος είχε διαφωνίες με τη στρατηγική του κόμματος. Θεμιτό και μάλιστα ενημέρωσε και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Βεβαίως, ο πρώην υπουργός έκανε το unfair να πάει να…πουλήσει σε κανάλι την παραίτησή του, μια μέρα μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Το αν πούλησε την αποχώρηση του, δε, προκύπτει και από το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 έπαιζε…σούπερ με την αποχώρηση πρώην κεντρικού υπουργού, μισή ώρα πριν από την εμφάνιση του κ. Κοντονή.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι ιστορία. Ο κ. Κοντονής με όσα είπε για τον Ποινικό Κώδικα επιβεβαίωσε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά, έβγαλε στον τάκο τον κ. Κοντονή. Ο πρώην υπουργός απάντησε μιλώντας για σταλινικές πρακτικές και το βράδυ βγήκε στο κεντρικό δελτίο του Open, εξαπολύοντας νέους μύδρους. Και, σχεδόν τα Μεσάνυχτα, διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός δελτίο Τύπου.

Θα ήταν απορίας άξιον, αν δεν ήταν το βαθύ πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, πώς καταφέρνει και πνίγεται διαρκώς σε μια κουταλιά νερό, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Και αυτό δείχνει πως, το να λύσει ένα κόμμα τα…υπαρξιακά του, είναι αναγκαία συνθήκη, προκειμένου να διεκδικήσει την εξουσία. Αλλιώς, θα βλέπει σταθερά την πλάτη του πρώτου. Ίσως ο Μητσοτάκης να…ευγνωμονεί τα Θεία για την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments