Ο Κουρουμπλής και το…Ανδρουλάκης effect

9 mins read

Χθες ζήσαμε ένα μάλλον πρωτόγνωρο σκηνικό για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ: ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εκστόμισε μια πρωτοφανή χοντράδα μέσα στη Βουλή, αποκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ δολοφόνους για το θέμα των ΜΕΘ και μέσα σε δύο ώρες διεγράφηαπό τις Βρυξέλλες, επειδή δεν είχε κάνει δήλωση μετανοιάς για τις πραγματικά απρεπείς του αναφορές, οι οποίες θα του κοστίσουν και το 1/4 του μισθού του.

Πόσες και πόσες φορές ο Παύλος Πολάκης ειδικά, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα; Πόσα και πόσα αυτογκόλ δεν έχουν μπει;

Πόσες φορές τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακυρώσει την ατζέντα του κόμματος τους; Κανείς όμως δεν διεγράφη, με πρώτο και πάλι τον Πολάκη, ο οποίος έχει πει τα πάντα για τους πάντες. Τι άλλαξε, όμως, τώρα και ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε να κάνει τον ηγέτη με πυγμή ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες;

Μήπως είναι η εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ και ο…φόβος του αγνώστου που χτύπησε καμπανάκια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί χοντράδες σαν του Κουρουμπλή μπορεί να γράφουν καλά στο έξαλλο ακροατήριο του κόμματος, αλλά αποξενώνουν το κεντρογενές και πασοκογενές. Όταν έχει εκλεγεί, συνεπώς, ένας νέος και φρέσκος ηγέτης στο ΚΙΝΑΛ, που διόλου αντιπαθής σε αυτό το κοινό δεν είναι, μάλλον έχει έρθει η ώρα να κόψεις τις πλάκες.

Το ερώτημα είναι, αν όλα αυτά είναι πρελούδιο μιας ευρύτερης αλλαγής στρατηγικής ή απλώς αντιπερισπασμός ελπίζοντας να ξεφουσκώσει η δημοσκοπική αύρα του ΚΙΝΑΛ. Ίδωμεν.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments