Ο Κυριάκος φταίει για τα έλατα

10 mins read

Ο χιονιάς που έπεσε στην Αθήνα ήταν ιστορικός. Άμεσα συγκρίσιμος με αυτόν του 2004, ίσως και με αυτόν του 2008. Με άλλα λόγια, ήταν το πιο έντονο καιρικό φαινόμενο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Και για μια χώρα που δεν έχει κουλτούρα ή προετοιμασία για τέτοια ακραία φαινόμενα, τα παραλυτικά φαινόμενα είναι μέσα στην εξίσωση. 
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η έννοια του ακραίου φαινομένου. Και, δυστυχώς, όσο και να το θέλουμε, δεν είμαστε ούτε Γερμανία, ούτε Βέλγιο, ούτε Σουηδία.
Ποιος φταίει, λοιπόν, για όσα έγιναν; Ο Κυριάκος και η κυβέρνηση. Ο Κυριάκος φταίει για τα χιόνια. Ο Κυριάκος φταίει για την Εθνική Οδό. Και, κατά βάση, ο Κυριάκος φταίει για τα έλατα, τα οποία έπεσαν στα καλώδια και τσάκισαν το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, μιας ΔΕΚΟ που επί χρόνια έμεινα να σαπίζει, μαζί με τη ΔΕΗ. Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ότι τα έλατα πέφτουν, επειδή φορτώνονται με χιόνι. Ούτε ότι πέφτουν, επειδή δεν αποψιλώνονται προληπτικά, γιατί κανένας δήμαρχος δεν πάει να τα βάλει με το δασαρχείο, κινδυνεύοντας να φάει μήνυση. Απλώς θέλει να την πέσει στον Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας τον ως ανάλγητο που, την ώρα της καταστροφής, πίνει καφέ στο Κολωνάκι. Λες και ο Τσίπρας δεν έπαιξε σήμερα το πρωί με τα παιδιά και το σκυλί του στο σπίτι του. Και πολύ καλά έκανε.
Το έχω ξαναπεί, αλλά δεν εισακούομαι. Αυτή είναι αντιπολίτευση του twitter. Και μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να βοηθούν σε σημειακές νίκες, αλλά η αντιπολίτευση δεν αντιπολιτεύεται στρατηγικά. Και όσο αυτό δεν συμβαίνει, δεν κεφαλαιοποιεί τις όποιες ήττες της κυβέρνησης. Ή, απλώς, διαλέγει λάθος γήπεδο και λάθος μάχες.
Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments