Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρίζει στο 2014, η κοινωνία όχι

10 mins read

Η εικόνα χθες στην ΑΣΟΕΕ ήταν σαν μια υπόμνηση από το παρελθόν. Μόνο που οι δυνάμεις της τάξης, ήτοι τα ΜΑΤ, έκαναν τη δουλειά τους.

Έκαναν, δηλαδή, αυτό, με το οποίο είναι επιφορτισμένα, ιδίως από τη στιγμή που φοιτητές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να σπάσουν το λουκέτο στην είσοδο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Όλα τα άλλα είναι ιστορία και ο καθένας έχει την άποψή του. Όμως, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Για παράδειγμα, όπως τονίζουν όλοι οι δημοσκόποι, πάνω από 7 στους 10, σε όλες τις μετρήσεις, εμφανίζονται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από το παρελθόν, ενώ παρόμοιες είναι και οι τιμές στο ερώτημα για παρέμβαση των αστυνομικών αρχών εντός του χώρου του πανεπιστημίου, εφόσον εντός αυτού τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου έτρεξαν αμέσως στην ΑΣΟΕΕ να συμπαρασταθούν στο «κίνημα». Μαζί και ο Κώστας Γαβρόγλου. Το ότι τα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν «σουρωτήρι», προφανώς δεν απασχολούσε τους δύο επαναστατημένους πρώην υπουργούς. Το ότι η ΑΣΟΕΕ μετετράπη σε άντρο ανομίας την τελευταία πενταετία, με τη σιωπηρή ανοχή των κρατικών αρχών δεν τους ανησύχησε. Μόνο η επέμβαση των ΜΑΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «φαντασιώνεται» την αναβίωση του «κράτους της Δεξιάς» και με αυτή τη γραμμή αντιπολιτεύεται. Σε αυτά τα ζητήματα, επιστρέφει στην εποχή του 2014. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του, όμως, είναι ότι η κοινωνία έχει ξεφύγει από το 2014 και έχει προχωρήσει πολύ.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments