Ο Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως στρατηγική

9 mins read

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε σε αρκετά από τα ερωτήματα που αιωρούνταν στη δημόσια σφαίρα: πώς θα ενισχύσει η κυβέρνηση τη μεσαία τάξη, τι θα κάνει για τις αυξήσεις στο ρεύμα, τι θα κάνει ως προς τις εκλογές και την προοπτική συνεργασιών με άλλα κόμματα, αλλά και τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Με άλλα λόγια, μέσα στις δύο μέρες της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης αναδιαμόρφωσε το πολιτικό του αφήγημα και επέστρεψε, μετά από διάφορες ταλαντεύσεις, στο κεντρικό του αφήγημα.

Το ερώτημα είναι πώς πορεύεται από εδώ και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται με τη σειρά του στην Έκθεση το Σάββατο. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε ένα πακέτο εμβέλειας άνω των 3,5 δις, με την παράταση φορο-μειώσεων και την εξαγγελία νέων. Και, παράλληλα, επένδυσε στο δυνατό του χαρτί, την οικονομία, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να πούμε για τον κ. Τσίπρα.

Τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Θα κάνει μια τάχα ρελάνς και θα επιχειρήσει να περιγράψει ένα ακόμα πρόγραμμα Θεσσαλονίκης τάζοντας τα πάντα στους πάντες; Ή θα στοχεύσει και αυτός στη μεσαία τάξη, επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τσαλακωμένη του αξιοπιστία από την υπερφορολόγηση και τον νόμο Κατρούγκαλου;

Ο,τι και να είναι, πάντως, πρέπει να το κάνει γρήγορα, διότι κινδυνεύει να χάσει οριστικά το τρένο των εκλογών. Και μια δεύτερη σερί εκλογική ήττα ενεργοποιεί άλλες δυναμικές.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments