Όλο και πιο μόνη η Τουλουπάκη μπροστά στη θύελλα

14 mins read

Η πολιτική διάσταση του σκανδάλου Novartis βασίστηκε στις καταθέσεις τριών προστατευομένων μαρτύρων. Ο ένας την…κοπάνησε νωρίς, καταγγέλλοντας πιέσεις για να «δώσει» συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας.

Ο Μάξιμος Σαράφης, του οποίου η κατάθεση συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ, εποίησε την… νήσσαν. Κοινώς, έκανε την πάπια. Δεν είδε, δεν άκουσε, άρα δεν μιλάει. Σε κραυγαλέα αντίστιξη, βεβαίως, με τα όσα έχει πει για αρκετά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ποτέ, βεβαίως, δεν αποδείχθηκαν. Εξ ου και είχαμε και επτά αρχειοθετήσεις και μάλιστα για πρόσωπα που καταγγέλθηκαν επισταμένως, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι προστατευόμενοι μάρτυρες την «κοπανάνε». Δηλώνουν ότι δεν ξέρουν και ότι ποτέ δεν κατέθεσαν αυτά που κατέθεσαν και άρα αναιρούν στην πράξη τις αρχικές τους θέσεις. Πρακτικά, τεκμηριώνουν τις καταγγελίες ότι οι πρώτες καταθέσεις τους, καίτοι πολλαπλές, ήταν ατεκμηρίωτες και αστήρικτες. Διότι, αν δεν ήταν, θα μπορούσαν με στοιχεία να επαναλάβουν όσα έλεγαν το 2017 και το 2018.

Και μπορεί το αντικείμενο της έρευνας της Προανακριτικής να είναι οι χειρισμοί του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αυτός, όμως, ελέγχεται για ηθική αυτουργία. Το πρόσωπο που πλέον όλο και περισσότερο αναδεικνύεται είναι αυτό της Ελένης Τουλουπάκη. Οι μάρτυρες, τους οποίους εξέτασε εξωνυχιστικά, τώρα την αδειάζουν. Και όχι μόνο την αδειάζουν, αλλά αρνούνται και να καταθέσουν κατ’ αντιπαράσταση με τον Νίκο Μανιαδάκη και τον Μανώλη Βουλκίδη, αλλά και τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη που έχει κατονομαστεί ως «Σαράφης» από τον Μανιαδάκη.

Μπορεί ο επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, ο αντιεισαγγελέας κ. Μπρακουμάτσος να προσπάθησε να περισώσει την τιμή του δικαστικού σώματος, επιτρέποντας την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με κεκαλυμμένα χαρακτηριστικά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη δεν έχει πλέον πρόβλημα. Είναι, όπως λένε άνθρωποι που καταλαβαίνουν, όλο και πιο μόνη μπροστά στη θύελλα που έρχεται…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments