Πάσχα κεκλεισμένων, για να ανοίξουμε τον Μάιο

10 mins read

Ακούγεται αισιόδοξο, αλλά δεν είναι ακριβώς απλώς μια πρόβλεψη: η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι με τους πολίτες αρχίζει σιγά σιγά και τελειώνει. Και, επειδή σιγά σιγά θα τελειώσουν και τα χρήματα, χωρίς τουρισμό για άλλη μια χρονιά, ο Μάιος θα είναι ο μήνας της προσεκτικής άρσης περιορισμών. Και βλέπουμε…

Αυτή θα είναι και η βασική αιτιολόγηση για το Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα που είναι θέμα ωρών. Κοντολογίς, το σκεπτικό είναι: αξίζει για ένα τετραήμερο και για ένα αρνί να θυσιάσουμε το γενναίο άνοιγμα του Μαΐου; Στο κυβερνητικό επιτελείο, παρά την προ μηνός αισιοδοξία, αλλά και το σχέδιο που εκπονήθηκε, η απάντηση στο δίλημμα είναι σαφής: δεν αξίζει.

Εφόσον, δε, περάσουμε τον κάβο του Πάσχα, τότε τα ανοίγματα είναι…μπροστά. Στο τραπέζι, ήδη από τα μέσα της εβδομάδας του Πάσχα, είναι η πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου, αν και θαδιατηρηθούν μέτρα εντός των καταστημάτων. Για την εστίαση, στόχος είναι να ανοίξει μεν μετά το Πάσχα, αλλά το συντομότερο δυνατόν, ήτοι και το Σαββατοκύριακο του Θωμά. Και, βεβαίως, το κρίσιμο ορόσημο της επανεκκίνησης του τουρισμού στις 14 του μήνα παραμένει. Το άνοιγμα του τουρισμού θα σημάνει και την άρση του περιορισμού για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ εκτιμάται ότι από τα μέσα Μαΐου και μετά μπορούν να καταργηθούν προοδευτικά και τα sms, τα οποία, ούτως ή άλλως, χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο πλέον.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments