Πρόστιμα…άμα τη εμφανίσει

9 mins read

Η χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν τη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της ΚΕΔΕ ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μια σειρά από λόγους, καθώς επί τάπητος τέθηκαν τα επιχειρησιακά μοντέλα των ελεγκτικών μηχανισμών για τον έλεγχο των παραβάσεων σε επιχειρήσεις και ειδικά επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης.

Όπως μου έλεγε αρμόδιο στέλεχος, ήδη έχουν ξεκινήσει και παρατηρούνται συρροές κρουσμάτων σε μαγαζιά της Παραλιακής, όπου τα μέτρα έχουν πάει περίπατο. Από τις 15 Ιουλίου και μετά, όμως, τα πράγματα σφίγγουν. Ενδεικτικό είναι πλέον ότι ένα μαγαζί θα μπορεί να κλείνει…άμα τη εμφανίσει των αρχών και όχι αν ως επιχείρηση είναι υπότροπη. 

Πρακτικά, εάν ένα μαγαζί έχει δηλωθεί ως μικτό και παραβιάζεται η πληρότητα (στο ποσοστό) ή διαπιστωθεί ότι μπαίνουν παραπάνω ανεμβολίαστα άτομα, μπορεί να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση. Ακόμα, τα πρόστιμα θα μπορούν πλέον να είναι σωρευτικά για όσες παραβάσεις διαπιστώνονται.

Με δεδομένο ότι τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 3-5.000 ευρώ, μια επιχείρηση που υπερβαίνει το όριο ατόμων και δεν εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται ή επιτρέπει την είσοδο ανεμβολίαστων πελατών χωρίς τεστ, θα δέχεται δύο και τρία πρόστιμα μαζί.

Με λίγα λόγια και με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στις νέες ηλικίες παγκοσμίως, ο βραχνάς γύρω από τους δυνητικούς παραβάτες θα σφίξει, προκειμένου τα πράγματα να μην ξεφύγουν.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments