Πώς ο Κυριάκος γύρισε «το χαρτί» υπέρ του

9 mins read

Η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ χθες το βράδυ τεκμηρίωσε αυτό που όλοι λίγο έως πολύ συζητούσαμε στην πολιτική πιάτσα τις τελευταίες μέρες: η έκτακτη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα έδωσε την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «γυρίσει» ένα δύσκολο για την κυβέρνησή του θέμα, το μεταναστευτικό, και να κερδίσει πόντους με τους χειρισμούς και την αποφασιστικότητά του.

Αυτό τεκμαίρεται από τη διακομματική αποδοχή της απόφασης να κλείσουν τα σύνορα, με δεδομένη την απόπειρα εισβολής στη χώρα από τη μεριά της Τουρκίας. Μην έχετε αμφιβολία: αν η δημοσκόπηση δημοσιευόταν πριν από μια εβδομάδα, μετά το χάος με τα ΜΑΤ και τις συγκρούσεις στα νησιά, η κυβέρνηση θα είχε για πρώτη φορά πρόβλημα. Όμως, η συγκυρία και η αίσθηση της εθνικής κρίσης έδωσαν πόντους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χειρίστηκε το θέμα και με νηφαλιότητα, αλλά και με σαφή βούληση.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πάντως, συντείνουν και σε ένα ακόμα συμπέρασμα: η κοινωνία επιδιώκει και πιο σκληρές πολιτικές στο μεταναστευτικό. Ακόμα και αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι» και αποτέλεσαν την κρίσιμη μάζα, προκειμένου η ΝΔ να κερδίσει τόσο εμφατικά τις εκλογές, είναι κουρασμένοι απλώς με την ανθρωπιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού. Αυτό, ίσως είναι προπομπός και για επικείμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα