ΑρχικήΕξ απορρήτωνΤο φάντασμα του Grexit πάνω από το ποδόσφαιρο

Το φάντασμα του Grexit πάνω από το ποδόσφαιρο

Η απόφαση της κυβέρνησης να βρει μια σολωμόντεια λύση στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη με μια τροπολογία που δεν ικανοποίησε κανέναν εξ όσων την ψήφισαν, δεν είναι επαρκής για να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Και αυτό το γνωρίζουν πολύπειροι βουλευτές, οι οποίοι συζητούσαν σχετικά στη Βουλή για την επόμενη μέρα.

Στην πραγματικότητα, η τροπολογία αυτή μπορεί να εκληφθεί από την UEFA και τη FIFA ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Κάτι τέτοιο είναι σαφές ότι θα συνιστά υπέρβαση της κόκκινης γραμμής και ήδη οι ξένοι είναι έξω φρενών με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέραν αυτού, βεβαίως, η κατάσταση στο ίδιο το ποδόσφαιρο είναι έκρυθμη. Το Σάββατο, στο ματς Ολυμπιακός-Ξάνθη στο Καραϊσκάκης προδιαγράφεται έκρηξη των ερυθρόλευκων οπαδών. Και στις 23/2 θα πρέπει με κάποιον τρόπο να γίνει το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φάντασμα του Grexit εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό το γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στους συνομιλητές του αναφέρει ότι θα πάρει μέτρα το προσεχές διάστημα. Σε αυτή τη δέσμη μέτρων δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή η διακοπή του πρωταθλήματος.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες εβδομάδες…

Ο εξ απορρήτων