Το νεύμα της Λαγκάρντ και η έκπληξη του Μητσοτάκη

8 mins read

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ δεν ήταν απλώς τυπική.

Τουναντίον, στα περίπου 20 λεπτά που συζήτησαν τετ-α-τετ, αλλά και στην μετέπειτα συζήτηση μετά συνεργατών, η ταύτιση απόψεων ήταν σχεδόν πλήρης. Άλλωστε, η Κριστίν Λαγκάρντ φρόντισε να μην αφήσει περιθώριο παρερμηνειών, λέγοντας κατά πληροφορίες ότι «επανήλθεη αξιοπιστία και η σοβαρότητα». Διότι, αυτό που παρατήρησε η κ. Λαγκάρντ είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν νομοθετεί απλώς, αλλά εφαρμόζει το σχέδιο που έχει στο μυαλό της.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε θετική και για το ζήτημα των πλεονασμάτων. Απλώς, δεν υπήρξε αναφορά στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις και ένα αίσθημα βιασύνης. Άλλωστε, η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου είναι πάγια και επιδιώκει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τα πλεονάσματα την άνοιξη του 2020, με το βλέμμα στραμμένο στον προϋπολογισμό του 2021.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα και σήμερα θα αποφασιστεί αν στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό αύριο θα υπάρξει και κάποια μικρή έκπληξη για το έτος που φεύγει, με δεδομένο το δημοσιονομικό περιθώριο που διαπιστώθηκε λόγω της υπέρβασης των εσόδων και της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2019.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments