Χάνεται η μπάλα στο «Ελλάδα 2021»

10 mins read

Η ιδέα της δημιουργίας της Επιτροπής του «Ελλάδα 2021» ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα. Η, δε, Γιάννα Αγγελοπούλου που έχει αναλάβει τα ηνία ένα πρόσωπο με εμπειρία, ικανότητες και γνωριμίες. Κάτι, όμως, πλέον πάει πολύ λάθος. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει χαθεί η μπάλα.

Η αποστολή του «Ελλάδα 2021» είναι σχετικά συγκεκριμένη: να προετοιμάσει τους εορτασμούς για του χρόνου. Προφανώς, πρέπει να γίνουν συζητήσεις, συσκέψεις και προετοιμασίες. Εξ ου και την επιτροπή απαρτίζουν κορυφαίοι καθηγητές και προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, ώστε να καταλήξουν στις κατάλληλες επιλογές για τους εορτασμούς, με έναν χρόνο που δεν θα παραπέμπει σε εθνικό κιτς.

Κάπου, όμως, ο προσανατολισμός έχει χαθεί. Κάτω από την κ. Αγγελοπούλου επικρατεί το χάος. Στα social media το «Ελλάδα 2021» έχει γίνει περίγελως. Το account εμφανίζεται σαν να σταχυολογεί διάφορες αιρετικές απόψεις, άσχετες με το περιεχόμενο και την αποστολή του «Ελλάδα 2021». Λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής προσωπικών απόψεων, ενώ θα έπρεπε να εκφράζει συλλογικά την επιτροπή. Να φταίνε οι δύο κυρίες, με πρότερη θητεία σε πολιτικό κόμμα που μας έχει αφήσει χρόνους; Να φταίει ο κακός συντονισμός; Να φταίει ο κακός μας ο καιρός;

Όταν, δε, ένα πρόσωπο με τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της Μαρίας Ευθυμίου σηκώνεται και φεύγει από την επιτροπή, έστω και για άλλους λόγους, σημαίνει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει το «Ελλάδα 2021». Να ανακρούσει πρύμναν πριν να είναι πολύ αργά. Κάτι που δεν αργεί και ιδιαίτερα, εδώ που τα λέμε.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα