Την οριστική απόφαση των «Δημοκρατών – Προοδευτικό Κέντρο» να κατέλθουν αυτόνομα στις επόμενες εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα νέα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα το μεσημέρι του Σαββάτου (20/6), σύμφωνα με το eleftheriaonline.
Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του στο φιλελεύθερο προοδευτικό κέντρο, εκτιμώντας ότι για το καλό της Δημοκρατίας το κόμμα του «πρέπει να έχει εκπροσώπηση στη Βουλή». Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «με τίμησε ο ελληνικός λαός ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές του 2024», αναδεικνύοντας τη σημασία της λαϊκής εντολής που, όπως είπε, έλαβε τότε.
Κασσελάκης από Καλαμάτα: “Θα μπορέσουμε να κάνουμε έργο”
Αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει τις Ελληνίδες και τους Ελληνες «που θέλουν να μπορούν να εργαστούν, να καινοτομήσουν, να παράγουν χωρίς να έχουν ανάγκη διευκόλυνσης και χάρης από πολιτικούς, σε μια χώρα με νόμους και κανόνες».
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα μπορέσουμε να κάνουμε κι έργο» και ανέφερε πως «με τίμησε ο ελληνικός λαός ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές του 2024» και πως με αυτόν αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία πήγε στο 28%.
Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε, σύμφωνα με το eleftheriaonline, ότι «το τι είναι καινούργιο και παλιό, θα το κρίνει ο λαός. Τα περιτυλίγματα δεν κάνουν το καινούργιο» και υποστήριξε πως δεν πιστεύει «σε καλλιστεία πολιτικών αρχηγών, αλλά σε ιδέες». Ακόμα, τάχθηκε κατά της τοξικότητας κι έστειλε «το μήνυμα να έχουμε μια φιλελεύθερη, προοδευτική, ορθολογική πολιτική. Να επικεντρωθούμε σε θεσμούς και οικονομία για να ζήσουμε καλύτερα». Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι μόνο για 2 – 3 επιχειρηματίες και πρότεινε «αποκέντρωση με αγροτουρισμό, αγροδιατροφικό τομέα, συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία» και «να αυξηθούν οι μισθοί με έναν τρόπο βασισμένο στην ελεύθερη οικονομία».
“Το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει μέχρι τις εκλογές”
Δεν παρέλειψε να μιλήσει για «το σύστημα που πήγε απέναντι σε μένα» και προέτρεψε «να μην το βάλουμε κάτω μαζί, να σηκώσουμε ανάστημα. Να γίνετε Δημοκράτισσες και Δημοκράτες, να βάλουμε ένα υγιές διαμάντι στη Βουλή, ένα κόμμα γειωμένο στην κοινωνία, που θα φέρνουμε λύσεις». Σε ερώτηση για τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι «το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει μέχρι τις εκλογές. Αγωνιζόμαστε όχι για την εξουσία, αλλά για ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Πιστεύω στο έργο που μπορούμε να κάνουμε».
Παράλληλα, ζήτησε «να εκπροσωπηθεί, να εκφραστεί ο κόσμος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα» και προέτρεψε τον κόσμο «αν θέλετε μια αλλαγή, ψηφίστε κάτι άλλο και δεν είναι τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Να επαναφέρουμε τον ρομαντισμό στην πολιτική. Η πολιτική δεν είναι μόνο σαπίλα, βόλεμα, να πάρει και να κλέψει». Τέλος, παρατήρησε ότι «τα γραφεία των Δημοκρατών είναι ανοιχτά για όλους τους δημοκράτες πολίτες» και κάλεσε τον κόσμο να πάει «στα γραφεία και να καταθέσει προτάσεις που φέρνουν ευημερία για τους πολλούς».

