ΑρχικήΚόσμοςΣιγή ασυρμάτου από το «Artemis II»: Ταξίδι 40 λεπτών στην αθέατη πλευρά...

Σιγή ασυρμάτου από το «Artemis II»: Ταξίδι 40 λεπτών στην αθέατη πλευρά της Σελήνης

Σε μια αναμενόμενη αλλά απαιτητική φάση της αποστολής Artemis II, το πλήρωμα θα διακόψει προσωρινά την επικοινωνία του με το κέντρο ελέγχου στη Γη.

Μέχρι στιγμής, οι τέσσερις αστροναύτες διατηρούν συνεχή επικοινωνία με το Χιούστον, λαμβάνοντας οδηγίες και μεταδίδοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Καθώς το διαστημόπλοιο θα περάσει «πίσω» από τη Σελήνη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, η επικοινωνία με τη Γη θα χαθεί προσωρινά, επειδή θα παρεμποδίζεται από το ίδιο το φεγγάρι.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Η λεγόμενη «σιωπηλή περίοδος» θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων το πλήρωμα θα μείνει εντελώς αποκομμένο από τη Γη. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μέλη της αποστολής, «θα αρχίσουμε να νιώθουμε λίγο νευρικοί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ