Το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τη φετινή λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου για τη χρονιά 2025-26.
Η ιταλική κουζίνα επανήλθε στην κορυφή, κατακτώντας την 1η θέση, ενώ η ελληνική σημείωσε θεαματική άνοδο, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση με συνολική βαθμολογία 4,60.
Την 3η θέση καταλαμβάνει η περουβιανή κουζίνα, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν –με σειρά κατάταξης– η πορτογαλική, η ισπανική, η ιαπωνική, η τουρκική, η κινεζική, η γαλλική και η ινδονησιακή κουζίνα.
@TasteAtlas Best Cuisines in the World 25/26: https://t.co/194Xj0IJX4 pic.twitter.com/e2PqzXEYwE
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 5, 2025
Ο δημοφιλής γαστρονομικός οδηγός δεν περιορίζεται μόνο στην κατάταξη, αλλά προτείνει και ελληνικά προϊόντα που, όπως τονίζει, «πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς». Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το φοινίκι Λακωνίας, το φιστίκι Αιγίνης, η φάβα Σαντορίνης και –φυσικά– το κοντοσούβλι.

