Η επιλογή του Κυριάκου, η αγαπημένη συνήθεια του Κ. Σημίτη και η δικαίωση Σαγιά

26 mins read

Φίλοι μου γεια σας και καλή εβδομάδα

πρωινή σύσκεψη του Μαξίμου περιελάμβανε διάφορα ζητήματα. Ανάμεσα στα άλλα, όσα σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Όχι μόνο για τις γεωπολιτικές παρενέργειες και το σενάριο της σύρραξης. Αλλά κυρίως για τον αντίκτυπο που θα έχουν σε εγχώριο επίπεδο στις τιμές της ενέργειες, στο φυσικό αέριο κλπ.

*Στο Μαξίμου διαβάζουν τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών, όπως αυτά της Opinion Poll που δημοσιεύτηκαν στο site tomanifesto.gr, τα οποία δείχνουν την φθορά της κυβέρνησης ανεξάρτητα από τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που διατηρείται σε διψήφια επίπεδα. Το νο1 θέμα αυτή την ώρα είναι η ακρίβεια, η οποία συνδέεται με το θέμα της σύσκεψης που ανέδειξα παραπάνω. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αν και οι πιο θρήσκοι του Μαξίμου προσεύχονται να λήξει γρήγορα το θέμα της Ουκρανίας.

*Τώρα, όσοι απόρησαν με την επιλογή του Κυριάκου να δώσει συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά, η απάντηση έχει να κάνει με τα προαναφερθέντα. Η μεγάλη «τρύπα» είναι στα λαϊκά ακροατήρια, οπότε θεώρησαν ότι ο καλύτερος τρόπος να απευθυνθεί ο Μητσοτάκης σε αυτά τα κοινά δεν είναι άλλος από την εκπομπή του Αυτιά.

*Αν κάτι δεν αλλάζει ποτέ ο Κώστας Σημίτης είναι οι αγαπημένες του συνήθειες. Μια από αυτές είναι να τρώει σε διάφορα μέρη πέριξ του Κολωνακίου. Όπως έκανε το Σάββατο το μεσημέρι στο αγαπημένο του «Καφενείο», παρέα με τη σύζυγό του Δάφνη και ένα φιλικό ζευγάρι. Ενδιαφέρον είχε και μια συνάντηση που έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός για την οποία ψάχνω τα χαρτιά μου προκειμένου να σας πω περισσότερα.

*Τα μπέρδευε λίγο ο «πρόεδρος» Κατρίνης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε σχέση με όσα είπε στο βήμα της Βουλής για την ερευνητική δημοσιογραφία και τις αντίστοιχες διώξεις που γίνονται σε δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Σε άλλους έλεγε πως δεν ήξερε περί Βαξεβάνη και προσπάθειας που κάνει ο ίδιος να ταυτιστεί με την ερευνητική δημοσιογραφία που (υποτίθεται ότι) διώκεται και σε άλλους έλεγε πως αναφερόταν σε έναν δημοσιογράφο του news247. To μόνο βέβαιο είναι πως ηθελημένα ή μη έχει δημιουργήσει προβλήματα στον Ανδρουλάκη, που κάθε τόσο αναγκάζεται να απολογείται για τον Κατρίνη.

*Η τρέχουσα εβδομάδα και όλες οι επόμενες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τη διερεύνηση δικαστικών υποθέσεων. Και τούτο διότι ξεκινάει η περαιτέρω έρευνα σε σχέση με όσους εμπλέκονται στη σκευωρία της Novartis, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κλπ. Ξεκίνησαν δηλαδή καταθέσεις, απολογίες, όλα αυτά που αναμένονται να αποτελέσουν το αλάτι και το πιπέρι της προεκλογικής περιόδου. O κατάλογος μακρύς και όλα τα πρόσωπα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με την Κουμουνδούρου.

*Η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα είχε για γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τον Σπύρο Σαγιά. Ο τελευταίος αποχώρησε και έκοψε κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-και ιδιαίτερα τον Δ. Τζανακόπουλο-μετά τα όσα συνέβησαν το φορτισμένο καλοκαίρι του 2015, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα-με το οποίο ήταν σφόδρα αντίθετος. Θυμήθηκα τον κ. Σαγιά διότι είναι ο δικηγόρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση της Novartis, η οποία μπήκε στο αρχείο. Ο Σαγιάς ήταν από αυτούς που από την πρώτη στιγμή έλεγαν στον Αβραμόπουλο να μην ανησυχεί. Και δικαιώθηκε με τις πρόσφατες εξελίξεις.

*Λέγαμε εισαγωγικά για την «τρύπα» της ΝΔ στα λαϊκά στρώματα. Αντίστοιχη «τρύπα» έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με οτιδήποτε σχετίζεται με ζητήματα ασφάλειας και εθνικής άμυνας. Στην Κουμουνδούρου δεν είχαν περάσει απαρατήρητα τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών που έδειχναν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του διαφωνούσε με την απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει τη σύμβαση για τα Rafale. Το επισημαίνω διότι την Τρίτη έχει καινούργια ψηφοφορία σε σχέση με τους αμυντικούς εξοπλισμούς(Rafale, υποβρύχια, τορπίλες κλπ) και την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση. Γνωρίζω ότι θα πάει στη Βουλή και θα μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Έχω περιέργεια τι ακριβώς θα κάνει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του επ’αυτών…

Facebook Comments