Η κινητικότητα στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία, η αλλαγή στο ΚΙΝΑΛ και η αποχώρηση από το OPEN

20 mins read

Γεια σας, φίλοι μου

*Κινητικότητα καταγράφεται στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία. Και εγώ επειδή μου αρέσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις από την άκρα αριστερά ως το πολύ δεξιό φάσμα της πολιτικής θέλω να σας τα μεταφέρω όλα.

*Ξεκινώντας από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Και να σας πω πως ο τελευταίος δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ενταχθεί κάπου ως μεμονωμένο πρόσωπο. Πρώτα θα συγκροτήσει μια πολιτική κίνηση, που θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός think tank και μετά θα προχωρήσει τις συνεργασίες του.

*Με Κυριάκο Βελόπουλο δεν υπάρχει καμία προοπτική, αντιθέτως είναι πιο κοντά σε μια προεκλογική συνεργασία με το κόμμα Τζήμερου-Κρανιδιώτη. Όπως λέγεται, οι δυο τους έχουν περίπου 1,5%, με την προσθήκη Μπογδάνου και σία μπορεί να παλέψουν για το πολυπόθητο 3%.

*Κατά τα λοιπά, ο Μπογδάνος πάει Βρυξέλλες την Τετάρτη για το συνέδριο των ευρωπαίων συντηρητικών. Με στόχο να βγάλει μια φωτογραφία με τους ηγέτες της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, βλέπε Όρμπαν, Λεπέν και άλλα ταλέντα. Βεβαίως ο πολυπόθητος στόχος του είναι ο Ζεμούρ, του οποίου δηλώνει θαυμαστής. Οπότε αν βρεθεί σχετικό contact θα πεταχτεί ως το Παρίσι για τη σχετική φωτογραφική ευκαιρία.

*Και αφού έπιασα την ακροδεξιά, να σας πω ότι και ο Βελόπουλος κάνει τις δικές του κινήσεις, προσπαθώντας να καρπωθεί ένα κομμάτι του φιλορωσικού ρεύματος που υπάρχει στη χώρα. Στη βάση αυτή, μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε τον γνωστό καθηγητή και αγαπημένο των πρωινάδικων, Ιωάννη Μάζη να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης.

*Φεύγω από τη λούμπεν ακροδεξιά και πάω στο ΚΙΝΑΛ που είχε την τιμητική του την Κυριακή με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, ιδίως στα πηγαδάκια των στελεχών του κόμματος. Οι περισσότεροι βλέπουν ότι ανοίγονται προοπτικές για αυτό και έχει αυξηθεί αισθητά η διαθεσιμότητα για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

*Αν κάτι πάντως έχει αλλάξει στο ΚΙΝΑΛ είναι η επικοινωνιακή παρέμβαση του κόμματος, με γρήγορες ανακοινώσεις, με άμεση ενημέρωση των δημοσιογράφων κλπ. Όλα αυτά τα πιστώνεται η Στεφανία Μουρελάτου.

*Και αφού αναφέρθηκα στην Μουρελάτου, να σας πω ότι η στήλη την εντόπισε την Πέμπτη το βράδυ στο Μusique Café στο Παγκράτι με δημοσιογραφική παρέα αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1. Οι παλιές φιλίες δεν ξέρω αν πάνε στον παράδεισο, αλλά σίγουρα πάνε για ένα ωραίο φαγητό.

*Εν τω μεταξύ, το ένα φέρνει το άλλο με τις πληροφορίες, ιδίως τις μιντιακές που πάντα έχουν ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, στο κανάλι του Σαββίδη, το OPEN, θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση της Φαίης Μαυραγάνη με προορισμό την ενημερωτική πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1.

*Την ίδια ώρα, οι παρενέργειες στο ΟPEN είναι μεγάλες σε σχέση με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία σε συνάρτηση με τη ρωσική ιδιοκτησία του σταθμού. Για πρώτη φορά στους κόλπους των (περίπου) 400 εργαζομένων υπάρχει τεράστια ανησυχία αναφορικά με το μέλλον του καναλιού. Πολύ περισσότερο ανησυχούν αν θα συνεχιστεί κανονικά η μισθοδοσία τους και τους επόμενους μήνες. Φανταστείτε ότι υπάρχει αυτή η έκδηλη ανησυχία τώρα που το όνομα του Ιβάν Σαββίδη δεν έχει βρεθεί ακόμα σε κάποια λίστα κυρώσεων…

Facebook Comments