Οι εκλογές, οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χριστοδουλάκης

20 mins read
Γεια σας, φίλοι μου.

 

*Το κέφι των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου μαθαίνω ότι χάλασε ο πρόεδρος Κυριάκος. Γιατί; Διότι τους ενημέρωσε πως ως και την Μεγάλη Πέμπτη θα είναι στο γραφείο και θα έχει κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα συναντήσεων.

*Που σημαίνει πως κανένας από αυτούς που σχεδίαζαν να φύγουν τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα μπορεί να το πράξει όσο ο Μητσοτάκης θα είναι στο γραφείο του.

 

*Τα προαναφερθέντα, βεβαίως, ισχύουν για όσους εδρεύουν στο Μαξίμου. Διότι για τους υπουργούς και τους βουλευτές δεν μπορώ να πάρω και όρκο ότι θα πράξουν το ίδιο, μιας και φτάνουν στα αυτιά μου διάφορα που σχεδιάζουν για τις άγιες μέρες του Πάσχα.

 

*Κατά τα λοιπά, ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού δεν αφορά μόνο τις μέρες των εορτών. Πρόσφατα συνάντησα τυχαία έναν υπουργό και μου έλεγε πως ο Μητσοτάκης του έχει ζητήσει να του δώσει χρονοδιάγραμμα δράσεων έως την Άνοιξη του 2023.

 

*Άλλο ένα δείγμα, δηλαδή, πως ο πρωθυπουργός εννοεί πλήρως πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Κάτι που πλέον πιστεύουν και οι περισσότεροι γαλάζιοι, που μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι ο Μητσοτάκης μπλοφάρει και θα αιφνιδιάσει τον Τσίπρα.

 

*Στοιχήματα πέφτουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σειρά εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Δεδομένου ότι οι σχετικές εκλογές θα γίνονται με βάση τις 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας ,το ενδιαφέρον στρέφεται στην Αττική, όπου θα εκλεγούν τα 150 από 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 

*Οι πιο έμπειροι κομματικοί λένε ότι τη μάχη των μαχών για την πρώτη πεντάδα θα δώσουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στις 15 Μαϊου που θα στηθεί η σχετική κάλπη θα διαπιστώσουμε αν έπεσαν μέσα.

 

*Ταβέρνα για ταβέρνα δεν έχει αφήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Φίλος της στήλης την εντόπισε την Τρίτη το βράδυ στο «Musique cafe στο Παγκράτι και την Τετάρτη το βράδυ στους «Ψαράδες» στο Φάληρο. Για να δούμε αν όλη αυτή η…κινητικότητα της βουλευτίνας θα αποτυπωθεί και σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

*Πυρ και μανία είναι τα στελέχη της Ομπρέλας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως μου μεταφέρθηκε αρμοδίως, η συνέντευξη του πρώην τσάρου της οικονομίας στην «Καθημερινή» με την οποία τα έχωνε χοντρά στον Τσίπρα έκανε τεράστια εσωκομματική ζημιά.

 

*Οι πιο σκληροί της Ομπρέλας, αποδίδουν τη χαμηλή απήχηση που είχε η εσωκομματική τάση στις προσυνεδριακές διαδικασίες σε αυτή την παρέμβαση του Ευκλείδη, η οποία ενεργοποίησε τα κομματικά ανακλαστικά των μελών του κόμματος. Που όσο και αν έχουν διαφωνίες με τον πρόεδρο Αλέξη, δεν παύουν να θεωρούν πως αυτό είναι το ισχυρό χαρτί του κόμματος.

 

*Μπορεί ο (απερχόμενος) γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης να μην ανήκει στο σκληρό πυρήνα της νέας ηγετικής ομάδας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πως δεν θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη για την εκλογή του στην Ανατολική Αττική.

 

*Μάλιστα, άνθρωπός μου στο Forum των Δελφών που τον παρακολούθησε μου σχολίασε πως άφησαν αρκετά θετικές εντυπώσεις οι παρεμβάσεις που έκανε σε πάνελ για τη νέα γενιά και το μέλλον της χώρας.

Facebook Comments