Οι κορδέλες, οι αλλαγές στο Μαξίμου και ο Μπακογιάννης

22 mins read

Γειά σας, φίλοι μου.

 

*Συνήθως στην Ελλάδα όταν βλέπουμε να κόβονται κορδέλες, μετά έπονται οι εκλογές. Φρονώ πως αυτή την συνήθεια θα σπάσει ο πρόεδρος Κυριάκος, καθώς και κορδέλες θα κόψει και τις πρόωρες εκλογές αποκλείει.

 

*Με όσο πιο κατηγορηματικό τρόπο, οι πηγές που έχω στο Μαξίμου,  μου μεταφέρουν το μήνυμα να ξεχάσω τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης, λένε, θα τηρήσει αυτό που έχει πει περί εκλογών στην ώρα τους. Και όταν τους ρωτάω τι σημαίνει αυτό, μου δίνουν και μήνα εκλογών. Ποιος είναι αυτός; Ο Μάιος. Και διευκρινίζουν ο Μάιος του 2023!

 

*Ως προς τις κορδέλες τώρα που σας προανέφερα, κρατήστε την εξής πληροφορία. Τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος Κυριάκος θα εποπτεύσει από κοινού με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τα έργα που-επιτέλους-γίνονται στο δρόμο Πάτρα-Πύργος. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καρμανιόλες της χώρας και όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί το έργο τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν που χάνονται τόσο άδικα.

 

*Και μιας και ανέφερα τον Καραμανλή, πρέπει να σας γνωστοποιήσω πως η σχέση των δυο ανδρών είναι η καλύτερη δυνατή. Όσοι, δε, ξέρουν καλά την Νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ υποστηρίζουν ότι η συμμαχία με τον νεότερο Καραμανλή είναι μια από τις πιο ισχυρές που έχει συνάψει ο πρόεδρος Κυριάκος. Ενδεχομένως και για το απώτερο μέλλον…

 

*Στο Μαξίμου, τώρα, καταγράφεται μια μεγάλη κινητικότητα. Καταρχάς, όλοι αυτοί που πηγαίνουν στον πρόεδρο Κυριάκο για να του πουν την εμπνευσμένη ιδέα τους περί εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου. Αυτά τα δυο, να ξέρετε, πάνε πακέτο. Για να ακούσουν όλοι αυτοί οι ιδεατζήδες, όπως σας προείπα, το κατηγορηματικό όχι του Μητσοτάκη σε κάθε τέτοια προοπτική.

 

*Η κινητικότητα, ωστόσο, δεν έχει να κάνει μόνο με τον κόσμο και ντουνιά που βλέπει ο πρωθυπουργός και ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Έχει να κάνει και με τις αλλαγές που θα προκύψουν εντός 24ωρων στο επιτελείο του Μητσοτάκη. Αναφέρομαι στις αλλαγές που θα γίνουν στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου σε σχέση με τη στελέχωση του γραφείου τύπου. Εν αναμονή, λοιπόν, για να μάθουμε αποχωρήσεις και προσθήκες.

 

*Παρότι έχει περάσει τα 90, είναι από τους πλέον χαλκέντερους πολιτικούς. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος δεν σταματάει να βλέπει κόσμο, να συναντά τους διαχρονικούς του φίλους και να συζητά, τι άλλο, περί πολιτικής. Όπως διάβασα ότι έκανε την περασμένη Πέμπτη με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αχιλλέα Καραμανλή και τον Γιώργο Αλογοσκούφη σε γνωστό στέκι της Φιλοθέης.

 

*Το ίδιο έκανε ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την Πέμπτη το μεσημέρι. Τον εντόπισα με μεγάλη παρέα φίλων του να τρώει στο «Καφενείο», στο Κολωνάκι.

 

*Πολύ ζεστά έχει πάρει ο Μπακογιάννης το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος Αθηναίων όχι μόνο έδωσε το παρών στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής, αλλά κάνει ότι μπορεί για να δείξει την έμπρακτη στήριξή του. Με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με τις δηλώσεις του και τις επαφές του.

 

*Για παράδειγμα, την Πέμπτη το πρωί πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτέκνο και είχε συνάντηση με τον Μπακογιάννη για τους τρόπους στήριξης και συνεργασίας της Αθήνας και του Κιέβου. Έχω την αίσθηση, πάντως, πως κάποια συμβολική κίνηση ετοιμάζει ο δήμαρχος σε σχέση με τον πόλεμο.

Facebook Comments