ΑρχικήHouse of cardsΟι συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ και η Ρένα Δούρου

Οι συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ και η Ρένα Δούρου

Γεια σας, φίλοι μου. Καλή μέρα να έχουμε και σήμερα

*Θα σας διηγηθώ μια ιστορία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στα πρώτα χρόνια των μνημονίων οι διευθυντές των ΜΜΕ έψαχναν (καινούργιους) συντάκτες για να καταγράφουν δημοσιογραφικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Έβλεπαν την επερχόμενη άνοδο του κόμματος Τσίπρα και ήθελαν είτε να τον καλύπτουν όπως του αναλογεί, είτε να πιάσουν πόρτα για το χειμώνα.

*Η αλήθεια είναι, όμως, πως ελάχιστοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότεροι τον καταλαβαίνουν. Γιατί σας τα λέω αυτά; Διότι παρακολουθούσα το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύματα που έλεγαν πως ο Τσίπρας θα τελειώσει τον Πολάκη, πως είναι έτοιμος να τον διαγράψει και άλλες τέτοιες ανοησίες.

*Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι πως ο Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως από τη στιγμή που ο πρόεδρος Αλέξης αποφάσισε να υιοθετήσει την σκληρή γραμμή Βαξεβάνη-Καρτερού και να κάνει κούγκι το πολιτικό σύστημα. Από αυτό το πολιτικό καρακατσουλιό θα ήταν αδύνατο να απουσιάζει ο αψύς σφακιανός, που είναι εδώ και καιρό η πλέον αυθεντική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

*Οι πρώτες συζητήσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων ήδη γίνονται στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε ο Ανδρουλάκης ανέθεσε στον πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη την ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι επιλογές που θα γίνουν αναφορικά με τους στενούς συνεργάτες του Κρητικού. Για παράδειγμα ο πρώην γραμματέας του κόμματος και από τα καλύτερα παιδιά του  ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης (φαίνεται πως) θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα. Λογικά θα έχει απέναντί του την νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου, τον πρώην υφυπουργό Θόδωρο Παπαθεοδώρου, ίσως και τον Γιώργο Πελατωτή. Θα πρόσθετε και τον σύζυγο της αείμνηστης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη αλλά ο ίδιος λέει πως δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Θα μάθουμε όταν θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια.

*Στην Κουμουνδούρου αντιθέτως δεν κάνουν πολλές συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια. Έχουν, άλλωστε, άλλες φουρτούνες μπροστά τους. Έστω και έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι  θα υπάρξουν κενά στο Επικρατείας καθώς δεν θα είναι σε αυτό τουλάχιστον τρία πρόσωπα, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Βασίλης Βασιλικός. Για μια θέση στο τιμητικό ψηφοδέλτιο ερίζουν οι «γεφυροποιοί» και μάλιστα δείχνουν προς την πλευρά των διανοούμενων του χώρου, ήτοι Αντώνη Λιάκο ή Νίκο Μουζέλη.

*Πάντως, μιας και έπιασα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, να σας πω ότι η Ρένα Δούρου περιμένει το τελικό ΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Που; Μα, φυσικά στα Δυτικά Προάστια, μιας και είναι γέννημα θρέμμα Αιγαλεώτισσα.

*Στα Δυτικά Προάστια, μάλιστα, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι θα χρειαστεί ενίσχυση καθώς ο εκλεγμένος βουλευτής Κουρουμπλής είναι πλέον εκτός κόμματος, ενώ ο πρώτος σε ψήφους Γιάννης Δραγασάκης αφήνει να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί. Για το τελευταίο, βέβαια, δεν παίρνω όρκο μιας και το ακούω από το 2007.

*Το ενδιαφέρον φουντώνει για το ευρωψηφοδέλτιο, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να διαθέτει χειρότερη ευρωομάδα από αυτή που έχει σήμερα. Κρατήστε ένα όνομα που φρονώ πως θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αν επικρατήσει η λίστα. Αυτό δεν είναι άλλο από του πρώην υπουργού Επικρατείας και από τους ανθρώπους με καθαρή σκέψη, Δημήτρη Λιάκου.