Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, η υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη στην «τούρλα του πολέμου» και η καχυποψία για τον Ευκλείδη

22 mins read

Γεια σας, φίλοι μου.

*Εδώ και τρεις μέρες η έμπειρη πολιτική συντάκτρια Στεφανία Μουρελάτου έχει αναλάβει υπεύθυνη επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ. Κατοικοεδρεύει στην Χαριλάου Τρικούπη και ουσιαστικά αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες που είχαν τόσο ο Νίκος Βοσδογάνης όσο και ο Πάνος Βλάχος. Η Μουρελάτου θα πρέπει, όπως λέγεται, να φρεσκάρει πλήρως την εικόνα του κόμματος, να πιέσει για την παρουσία στελεχών του ΚΙΝΑΛ στα ΜΜΕ, να δώσει βάση στα περιφερειακά ΜΜΕ αλλά και να κάνει πιο «ελκυστικές» και σίγουρα σε πολύ γρηγορότερους χρόνους, τις ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ. Είναι βέβαιο ότι η παρουσία της θα βοηθήσει πολύ το κόμμα, σε ένα τομέα που χωλαίνει εδώ καιρό.

*Σε ότι αφορά στους δυο πρώην, ο μεν Βοσδογάνης θα παραμείνει στο γραφείο τύπου, ο δε Βλάχος θα ασχοληθεί σε πρώτη φάση με το κομμάτι της τεκμηρίωσης και σε επόμενη φάση με το Βόρειο Τομέα της Αθήνας όπου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

*Στο ΚΙΝΑΛ πάντως να ξέρετε δεν απορρίπτουν καθόλου το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού μέσα στην Άνοιξη. Εξ ου και η μεγάλη κινητικότητα που καταγράφεται από τον ίδιο τον Ανδρουλάκη για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Ο κρητικός στα ραντεβού που κάνει έχει πάντα στην ατζέντα του και το θέμα των ψηφοδελτίων, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχουν ουκ ολίγοι νομοί που το κόμμα-τουλάχιστον στις πρώτες εκλογές-θα βγάλει έδρα. Κρατήστε νομούς που δεν έχει σήμερα βουλευτή και είναι πιθανό να βγάλει: Α’ Πειραιά, Β’ Πειραιά, Εύβοια, Κοζάνη, Δωδεκάνησα, Χανιά, Φθιώτιδα κλπ.

*Αιφνιδίασε αρκετό κόσμο η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον Δυτικό Τομέα, δεδομένου ότι έγινε στην «τούρλα του πολέμου». Το ρεπορτάζ μου λέει ότι έγινε τώρα για δυο λόγους: Αφενός γιατί στις δημοσκοπήσεις που τρέχουν ο Χρυσοχοϊδης είναι αρκετά ψηλά στις δυτικές συνοικίες, αφετέρου γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να περιορίσει τη μεγάλη διείσδυση του Ανδρουλάκη στους κεντρώους ψηφοφόρους.

*Θυμίζω ότι από το Σεπτέμβριο που έφυγε από την κυβέρνηση ο Χρυσοχοϊδης δεν είχε κάνει καμία δήλωση, ούτε βεβαίως είχε εκφράσει κάποια πικρία. Τώρα, με την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του θα έχει «τίτλο» για να μπορεί να βγαίνει συνεχώς στα κανάλια. Και η αλήθεια είναι ότι στην περιφέρεια που κατεβαίνει δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Με την έννοια ότι πλην του ισχυρού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δεν υπάρχει άλλο ηχηρό όνομα.

*Είναι εμφανές, πάντως, ότι ο πρόεδρος Κυριάκος με την (προνομιακή) κίνηση αυτή μετρίασε την άδικη συμπεριφορά που είχε επιδείξει έναντι του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Και λέμε προνομιακή διότι για κανένα άλλο πρόσωπο δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση περί υποψηφιότητας. Για παράδειγμα, οι γενικοί γραμματείς που παραιτήθηκαν τον Ιανουάριο, δεν ανακοινώθηκε σε ποιες περιφέρειες θα είναι υποψήφιοι.

*H καχυποψία για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν λέει να κοπάσει στην Κουμουνδούρου. Οι προεδρικοί ενοχλήθηκαν εκ νέου με τον επικεφαλής των «53+»,  διότι αυτή τη φορά επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό σχεδόν την ίδια ώρα που θα έβγαινε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε οι διορθωτικές δηλώσεις ούτε τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την ενόχληση των φίλων του προέδρου Αλέξη για τον συμπαθή Τσακαλώτο. Φαίνεται ότι για την περίπτωση του Ευκλείδη δεν ισχύει η ατάκα του αρχηγού «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»…

 

 

Facebook Comments