Το ματσάκι Τσίπρα – Ανδρουλάκη, οι χειρισμοί Κούλογλου και το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

17 mins read

Γεια σας, φίλοι μου

*Στα ευρωπαϊκά σαλόνια παίζεται εδώ και κάτι μήνες ένα πολύ ωραίο ματσάκι. Ματσάκι μεταξύ Τσίπρα και Ανδρουλάκη για το ποιος θα κυριαρχήσει στους κόλπους των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Εκεί που, λόγω αριθμητικού μεγέθους, κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα πράγματα, ωστόσο, φαίνεται πως εσχάτως αλλάζουν και οι ρόλοι αντιστρέφονται.

*Την Τετάρτη οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές πραγματοποιούν διαδικτυακή εκδήλωση με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι φυσικά και ο Ανδρουλάκης. Αλλά αυτή δεν είναι η είδηση. Η είδηση είναι πως για πρώτη φορά δεν έλαβε πρόσκληση ο Τσίπρας.

*Κορυφαία πηγή μου στην Χαριλάου Τρικούπη μου μετέφερε πως δεν έβαλε το χέρι του στο “κόψιμο” ο Κρητικός. Και μάλιστα μου επισημάνθηκε πως θα περιμένουν και τις επόμενες συνεδριάσεις για να δουν αν πράγματι υπάρχει κανονική έξωση του Τσίπρα από τους σοσιαλιστές.

*Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια μεγάλη νίκη του Ανδρουλάκη έναντι του Τσίπρα, άσε, δε, που θα δικαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η επιλογή του να παραμείνει στην ευρωβουλή ως τις εθνικές εκλογές.

* Εδώ που τα λέμε, πάντως, αυτό είναι και το πολιτικά λογικό. Διότι δεν μπορεί το κόμμα σου να είναι μέλος της ευρωπαϊκής αριστεράς και συ να θες να το έχεις δίπορτο με τους σοσιαλιστές.

*Τα όρια του Τσίπρα δοκιμάζει συχνά πυκνά ο σύντροφος Κούλογλου. Οπως έκανε με την τελευταία συνέντευξή του, με την οποία σχεδόν προεξοφλούσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος στις εθνικές εκλογές. Στην Κουμουνδούρου μαθαίνω πως δεν άρεσαν καθόλου αυτές οι επισημάνσεις, ιδίως σε μια φάση που ο πρόεδρος Αλέξης έχει θέσει το κόμμα σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού και κάνει δηλώσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές οπότε και αν γίνουν.

*Οι χειρισμοί με τον Κούλογλου όμως δεν είναι εύκολοι , ούτε μπορεί ο Τσίπρας να τον θέσει εκτός ευρωομαδας, όπως έχει δεχτεί κατά καιρούς σχετικές εισηγήσεις. Ειδικά τώρα είναι που δεν μπορεί. Ξέρετε γιατί; Από τη στιγμή που η Κουμουνδούρου σήκωσε τόσο ψηλά τη διαγραφή Κύρτσου και εγκαλούσε τον Μητσοτάκη για έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα του, δεν θα, μπορούσαν με λίγες μέρες διαφορά να κάνουν το ίδιο. Άρα θα υπομένουν καρτερικά τα αρνητικά σχόλιά του και θα περιμένουν τις εκλογές για να τον κόψουν απο τις λίστες.

*Στο κομματικά δρώμενα στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον στο ΚΙΝΑΛ, καθώς είναι πιθανό την Κυριακή να συνεδριάσει και μάλιστα δια ζώσης για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Αντικείμενό της θα είναι η χάραξη του οδικού χάρτη ως το συνέδριο, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου. Εκτός εκλογικού απροόπτου, φυσικά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα