ΑρχικήHouse of cardsΤο παιδί από το Περιστέρι, η Viva Wallet και η συνύπαρξη Μητσοτάκη...

Το παιδί από το Περιστέρι, η Viva Wallet και η συνύπαρξη Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Γεια σας, φίλοι μου.

*Θα θυμάστε πόσο θόρυβο είχε σηκώσει μια προεκλογική δήλωση Μητσοτάκη το 2019 σε σχέση με το παιδί από το Περιστέρι που μπορεί να γίνει ψυκτικός ή ότι άλλο επιθυμεί στη ζωή του. Οι αναφορές είχαν να κάνουν όχι τόσο με τη λαϊκή συνοικία των Δυτικών Προαστίων, όσο με τις ανάγκες να ενισχυθεί στη χώρα μας η δημόσια εκπαίδευση και βεβαίως η (ανύπαρκτη) τεχνική εκπαίδευση.

*Θυμήθηκα την ιστορία, ή, μάλλον για να ακριβολογώ, τη θυμήθηκε αυτή την ιστορία ένας πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, με αφορμή την VIVA WALLET και την GP Morgan. Ο ιδρυτής της εμβληματικής VIVA WALLET λέγεται Χάρης Καρώνης και είναι ένας άνθρωπος που διέπρεψε στο επιχειρείν. Δεν φοίτησε σε κάποιο από τα γνωστά ιδιωτικά σχολεία αλλά στο δημόσιο σχολείο του Περιστερίου. Στο Μαξίμου, λοιπόν, κάποιοι έφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Καρώνη σε σχέση με τα όσα εννοούσε τότε ο πρωθυπουργός.

*Η κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω και θύμισε εποχές που τα δυο κόμματα κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή και έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος των ψηφοφόρων. Το Σάββατο, ωστόσο, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης, θα συνυπάρξουν στον ίδιο Ναό, τον Άγιο Μηνά, στο Ηράκλειο, καθώς αμφότεροι θα παρευρεθούν στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου. Να δούμε αν το θείο γεγονός θα βάλει λίγο νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης των δυο αρχηγών.

*Κατά τα λοιπά, μην φαντάζεστε πως Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης δεν θα αξιοποιήσουν το σημαντικό γεγονός για να περάσουν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά τους. Ο μεν πρώτος θα πάει στο σπίτι του στα Χανιά, ο δε δεύτερος θα παραμείνει στο Ηράκλειο, όπου ειρήσθω εν παρόδω, θα είναι μία από τις τρεις περιφέρειες που θα πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές.

*Οι φήμες περί ανασχηματισμού, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οψέποτε και αν αυτές γίνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, μαθαίνω ότι βουλευτής που εδώ κα χρόνια διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον πρόεδρο Κυριάκο και εκλέγεται σε μια από τις περιφέρειες της παλιάς Β’ Αθήνας, έχει μεταφέρει στο Μαξίμου τη βούλησή του να αναλάβει υφυπουργός Αθλητισμού.

*Κουίζ: Ποιος πολιτικός υψηλού κύρους και βαρύτητας έχει το Σάββατο τραπέζι σε δημοσιογράφους; Για να σας βοηθήσω, είναι από τα πρόσωπα που όποια δήλωση και αν κάνουν γίνεται αμέσως είδηση.

*Πολλά κείμενα και κομματικά άρθρα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τις θέσεις, για το καταστατικό, για την πρόταση Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από τη βάση, για τον Παύλο Πολάκη και τη ρητορική του κλπ. Με αφορμή αυτή την (αρνητική) κινητικότητα, ένας παλαιός του ΣΥΡΙΖΑ-ναι, μου μιλάνε και τέτοιοι-μου εξομολογήθηκε πως όλο αυτό το κλίμα του θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Ο άνθρωπος (μου) μίλησε για ομφαλοσκόπηση του παλαιού, μικρού κόμματος ,που έτρωγε τις σάρκες του και πάλευε για να μπει στη Βουλή.