Το Twitter διέγραψε το Ζero Hedge για «παραβίαση κανόνων» σχετικά με τον κορωνοϊό

14 mins read

Η εταιρεία Twitter Inc διέγραψε από την πλατφόρμα της τον λογαριασμό του ιστοτόπου Zero Hedge. Αιτία για την κίνηση αυτή αποτέλεσε άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ιστότοπο, ο οποίος ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές ειδήσεις, και συνδέει Κινέζο επιστήμονα με τον νέο κορονoϊό που έχει προκαλέσει επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Η εταιρεία Twitter επιβεβαίωσε χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι εξεδίωξε τον ιστότοπο Zero Hedge από την πλατφόρμα της διότι παραβίασε τους κανονισμούς λειτουργίας της. Μάλιστα, ο ιστότοπος Zero Hedge ανέφερε πως έλαβε ειδοποίηση από το Twitter την Παρασκευή με την οποία οι διαχειριστές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης διατύπωναν την κατηγορία πως παραβιάστηκαν οι «κανόνες» του εναντίον της «κατάχρησης» της πλατφόρμας και της «παρενόχλησης» ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο ιστότοπος Zero Hedge ανέφερε πως αρχικά η συντακτική του ομάδα είχε την εντύπωση πως η απόφαση να υποστεί μόνιμο ban από το Twitter οφειλόταν σε ένα άρθρο που δημοσίευσε για τη σύνθεση του ιού. Ωστόσο, αργότερα, σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι οι διαχειριστές του Twitter έλαβαν καταγγελία από τον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed για άλλο άρθρο του.Ο BuzzFeed κατήγγειλε ότι ο Zero Hedge αποκάλυψε τα προσωπικά στοιχεία επιστήμονα από την Ουχάν σε άρθρο που περιέχει τον ισχυρισμό ότι ο κοροναϊός είναι ανθρώπινο δημιούργημα προς χρήση «ως βιολογικό όπλο».

Το άρθρο έχει τίτλο «Βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος πίσω από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού;».Παρ’ όλα αυτά, ο BuzzFeed δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters του ζήτησε σχόλιο.Την περασμένη εβδομάδα, η διεύθυνση του Twitter προειδοποίησε ότι «όσοι επιδίδονται σε συντονισμένες προσπάθειες να διασπείρουν παραπληροφόρηση σε ευρεία κλίμακα σχετικά με το θέμα του κορονοϊού θα διαγράφονται από την υπηρεσία».

Στο ίδιο πλαίσιο, το Facebook έχει, επίσης, προειδοποιήσει ότι θα διαγράφει υλικό για τον ιό που θεωρεί ότι παραπληροφορεί.Ο Zero Hedge, ο οποίος καλύπτει κυρίως οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, είχε πάνω από 670.000 ακόλουθους στο Twitter όταν διαγράφτηκε ο λογαριασμός του. H εξέλιξη αυτή «έρχεται» την ώρα που η επιδημία του κορονοϊού έχει πυροδοτήσει έξαρση αντικινεζικών διαθέσεων σε διεθνές επίπεδο, με τη διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών στο Διαδίκτυο, να «δίνει και να παίρνει»!

Facebook Comments