ΑρχικήΚόσμοςΣυνέντευξη Πούτιν: «H CIA ανατίναξε τον Nord Stream - Δεν θα επιτεθούμε...

Συνέντευξη Πούτιν: «H CIA ανατίναξε τον Nord Stream – Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που παραχωρήθηκε αυτή την εβδομάδα και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις ΗΠΑ (σ.σ. στη 01:00 ώρα Ελλάδας).

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον (…) Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

 


Eφικτή η «συμφωνία» για την απελευθέρωση του αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο,.

«Πιστεύω πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε. «Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αδύνατη»

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Πούτιν.

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Το σαμποτάζ τους αγωγούς Nord Stream πραγματοποιήθηκε από τη CIA

Όταν ρωτήθηκε εάν ξέρει ποιος ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream ο Ρώσος ηγέτης απάντησε γελώντας: «Σίγουρα». Ο Τάκερ Κάρλσον αστειευόμενος είπε ότι ήταν απασχολημένος εκείνη την ημέρα, με τον Πούτιν να συνεχίζει: «Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι».

«Ξέρετε, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ο κόσμος λέει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αναζητήστε κάποιον που ενδιαφέρεται», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να ψάχνουμε μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται, αλλά και για κάποιον που έχει δυνατότητες, γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας να πραγματοποιήσουν μία τέτοια έκρηξη.

Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να συνδεθούν.

Ποιος ενδιαφέρεται και ποιος είναι ικανός να το κάνει;».

Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ

Στέλνοντας μήνυμα κατά της ρωσοφοβίας ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ και αναφέρθηκε ονομαστικά σε Πολωνία, Λετονία.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που παραχωρήθηκε αυτή την εβδομάδα και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις ΗΠΑ (σ.σ. στη 01:00 ώρα Ελλάδας).

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον (…) Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ