Αφγανιστάν: Βρέφος που γεννήθηκε σε πτήση διάσωσης πήρε το όνομα του αεροσκάφους

13 mins read

Ένα κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε μέσα σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος εν πτήσει στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν, πήρε το όνομα του αεροπλάνου.

Το κοριτσάκι ονομάστηκε «Ριτς» από το διακριτικό σήμα του αεροπλάνου, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τοντ Γουόλτερς.

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing C-17 που χρησιμοποιεί η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούν συχνά το διακριτικό σήμα «Reach» ακολουθούμενο από έναν συνδυασμό αριθμών.

Το Σαββατοκύριακο, στρατιώτες βοήθησαν μία Αφγανή να φέρει στον κόσμο το μωρό της μέσα στο αεροσκάφος, σε πτήση από το Κατάρ προς τη Γερμανία, προτού η γυναίκα μεταφερθεί με το νεογέννητο προς ένα κοντινό νοσοκομείο.

Όπως είπε ο Γουόλτερς, έκτοτε ο αμερικανικός στρατός ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του νεογέννητου.

«Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, ως πιλότος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, το όνειρό μου είναι να δω αυτό το μικρό παιδί ονόματι Reach να μεγαλώνει, να είναι αμερικανίδα πολίτης και να πετάει αμερικανικά μαχητικά», αστειεύτηκε ο Γουόλτερς σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το AFP και το DPA.

Η γερμανική αεροπορική βάση Ramstein λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για τους ανθρώπους που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν. Προς το παρόν, από εκεί συνήθως μεταφέρονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην πόλη της Ουάσιγκτον, και στη συνέχεια κατανέμονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η βάση Ramstein, κοντά στην πόλη Καϊζερσλάουτερν της δυτικής Γερμανίας, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ σε μη αμερικανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πενταγώνου, πέρα από το μωρό που γεννήθηκε στο στρατιωτικό αεροσκάφος, δύο ακόμη παιδιά γεννήθηκαν σε νοσοκομείο της αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν στη Γερμανία. Όπως πρόσθεσε, τόσο τα μωρά, όσο και οι γονείς τους, είναι καλά στην υγεία τους.
Παρακολουθήστε εδώ: 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, AFP

Facebook Comments

Τελευταία Νέα