Αλαμπάμα: 23 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο

11 mins read

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία της Αλαμπάμα, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από ανεμοστρόβιλο.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται και παιδιά.

Σύμφωμα με τον Τζέι Τζόουνς, σερίφη της Κομητείας Λι, «σε αυτό το στάδιο, έχουμε 23 επιβεβαιωμένους νεκρούς». Πολλοί ακόμη κάτοικοι αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα». Οανεμοστρόβιλος σάρωσε ολόκληρα χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας «καταστροφικές» ζημιές σε μια ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του.

Ο σερίφης έκανε λόγο μόνο για έναν ανεμοστρόβιλο αλλά ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ταυτόχρονα ήταν πολλοί ακόμη.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο σερίφης Τζόουν μιλώντας στο CNN είπε ότι «η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών εκεί όπου βρίσκονταν σπίτια», τα συντρίμμια είναι «περισσότερα από όσα έχει δει ποτέ».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, ο απολογισμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί κι άλλο. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια», εξήγησε στην εφημερίδα Birmingham News. «Θα είμαστε εδώ όλη νύχτα», πρόσθεσε.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμας και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», επισημαίνοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!», συμπλήρωσε ο αρχηγός του Κράτους.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα