Αμείωτη η προκλητικότητα Ερντογάν: Φιέστα με άλωση Κωνσταντινούπολης & Γαλάζια Πατρίδα

10 mins read

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο προεδρικό μέγαρο ο Ερντογάν παρουσίασε βίντεο με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και συνομίλησε ζωντανά με τουρκική φρεγάτα που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ως φρεγάτα Gokceada εκτελούμε τα καθήκοντα μας νοτιοδυτικά της Κύπρου. Και συνοδεύουμε το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ και το προστατεύουμε. Εκτελούμε τα καθήκοντά μας είμαστε υπερήφανοι και κυματίζουμε την υπερήφανη σημαία μας. Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, η οποία έχει έκταση 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί», δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας, αντιπλοίαρχος Ενγκιν Αγάμις.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να δηλώσει να δηλώσει ενώπιον ξένων αντιπροσωπειών, ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω από τα «δικαιώματά της», στην περιοχή, επικαλούμενος μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας: «Η Δύση ενοχλείται πάρα πολύ από την παρουσία των πλοίων μας στις θάλασσες αυτές και μας λένε “αποσυρθείτε από εδώ”. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Στα εδάφη αυτά, στις θάλασσες αυτές, έχουμε δικαιώματα». 

Παρουσιάστηκε όμως και βίντεο που είχε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης και έλεγε: «Το 1453 άλλαξε  η ροή της ιστορίας και υψώθηκε η σημαία μας στα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τα τείχη που κατέρρευσαν, τα κανόνια που φλέγονταν, οι πύργοι που πήραν φωτιά, τα πλοία που προχώρησαν στην ξηρά , ήταν η απόδειξη του θάρρους των πολεμιστών του Πορθητή που έδιναν μάχη σε επτά λόφους».

Facebook Comments