Ανακάλυψη 14χρονης Ινδοαμερικάνας δίνει ελπίδες για θεραπεία του κορωνοϊού

17 mins read

Τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε νέα έξαρση με τους επιστήμονες να αγωνίζονται για την εύρεση της θεραπείας του, μία νεαρή Ινδοαμερικάνα φαίνεται να ξεχώρισε σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η Αnika Chebrolu, μια 14χρονη από το Frisco του Τέξας, κέρδισε το 3M Young Scientist Challenge 2020 – και και της απονεμήθηκε έπαθλο 25.000 δολαρίων – για μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να προσφέρει μια πιθανή θεραπεία στον Covid-19

Η Ανίκα ανακάλυψε ένα μόριο μολύβδου που μπορεί επιλεκτικά να συνδεθεί με την ακίδα πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2. «Τις τελευταίες δύο μέρες, είδα ότι υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία για το έργο μου, καθώς περιλαμβάνει τον ιό SARS-CoV-2 και αντανακλά τις συλλογικές μας ελπίδες να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία καθώς, όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να πάμε σύντομα πίσω στην κανονική μας ζωή», ανέφερε η Ανίκα στο CNN.

Η Ανίκα, που είναι Ινδό-Αμερικάνα υπέβαλε το έργο της όταν ήταν στην 8η τάξη – αλλά δεν ήταν πάντα επικεντρωμένη στην εξεύρεση θεραπείας για τον Covid-19.

Στην αρχή, στόχος της ήταν να χρησιμοποιήσει μεθόδους in-silico για να προσδιορίσει μια ένωση μολύβδου που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια πρωτεΐνη του ιού της γρίπης.

Επιπλέον, η Ανίκα σημείωσε ότι εμπνεύστηκε να βρει πιθανές θεραπείες για ιούς αφού έμαθε για την πανδημία της γρίπης του 1918 και έμαθε πόσα άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τους ετήσιους εμβολιασμούς και τα φάρμακα κατά της γρίπης στην αγορά.

«Η Ανίκα έχει ένα εξεταστικό μυαλό και χρησιμοποίησε την περιέργειά της για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με ένα εμβόλιο για το Covid-19», δήλωσε ο Δρ Cindy Moss, κριτής του 3M Young Scientist Challenge, στο CNN.

«Η δουλειά της ήταν περιεκτική και εξέτασε πολλές βάσεις δεδομένων. Ανέπτυξε επίσης μια κατανόηση της διαδικασίας καινοτομίας και είναι ικανότατη στην επικοινωνία. Η προθυμία της να χρησιμοποιήσει το χρόνο και το ταλέντο της για να βοηθήσει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μας δίνει όλες ελπίδες

Η Ανίκα τόνισε ότι η κατάκτηση του βραβείου και του τίτλου κορυφαίων νέων επιστημόνων είναι τιμή, αλλά το έργο της δεν έχει τελειώσει.

Ο επόμενος στόχος της, υπογραμμίζει, είναι να συνεργαστεί με επιστήμονες και ερευνητές που αγωνίζονται για τον «έλεγχο της νοσηρότητας και της θνησιμότητας» της πανδημίας, αναπτύσσοντας τα ευρήματά της σε μια πραγματική θεραπεία για τον ιό.

«Η προσπάθειά μου να βρω μια ένωση μολύβδου για σύνδεση με την ακίδα της πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2 αυτό το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται να είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά εξακολουθεί να προσθέτει σε όλες αυτές τις προσπάθειες», επεσήμανε. 

«Το πώς μπορώ να αναπτύξω αυτό το μόριο με τη βοήθεια ιολόγων και ειδικών στην ανάπτυξη φαρμάκων θα καθορίσουν την επιτυχία αυτών των προσπαθειών.»

Facebook Comments