Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και 8 γαλλικές πόλεις- Από 9 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί

8 mins read

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κήρυξε η γαλλική κυβέρνηση τη χώρα, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες κατά το διάγγελμα του.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται περιορισμοί κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες 8 γαλλικές πόλεις από 9 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί. Μάλιστα, οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και για 4 εβδομάδες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς.

Στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι:

«Πήραμε την απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα εφαρμοστεί στην περιοχή του Παρισιού & σε 8 μητροπόλεις: Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse, Montpellier. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από 9μμ μέχρι 6 π.μ. και τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Όσοι επιστρέφουν από τη δουλειά μετά τις 9μμ, θα έχουν άδεια κυκλοφορίας.

Δεν πρόκειται για απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά για ένα είδος αυστηρού περιορισμού για σοβαρούς  λόγους. Θα υπάρχει έλεγχος και πρόστιμα 135 ευρώ για τους παραβάτες, και αν επαναληφθεί η παράβαση, 1500 ευρώ πρόστιμο. Θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.

Τα επείγοντα στα νοσοκομεία μας είναι σε πολύ πιο ανησυχητική κατάσταση από πριν.»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα