Απειλές Ερντογάν για νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

8 mins read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  κατηγόρησε σήμερα ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία», όντας «σιωπηλές» μπροστά στο αμερικανικό σχέδιο, για το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει πως θα διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματος του, του AKP, τόνισε ότι «Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ποτέ ένα ανέντιμο ισραηλινό κράτος που εκτελεί αθώους στους δρόμους».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως «η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή».

Τέλος, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών.

Προχθές, Τετάρτη, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα