ΑρχικήΚόσμοςΑποκάλυψη Guardian: Ο Αμπράμοβιτς έχασε την όραση του για ώρες και νοσηλεύτηκε...

Αποκάλυψη Guardian: Ο Αμπράμοβιτς έχασε την όραση του για ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία

Επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της Wall Street Journal ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς, ότι εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, προβλήματα στο δέρμα του προσώπου και των χεριών όπως και ερυθρότητα στα μάτια.

Ωστόσο το πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Αμπράμοβιτς τόνισε ότι δεν ήταν σαφές ποιος στοχοποίησε τον Αμπράμοβιτς και τους Ουκρανούς αξιωματούχους που επίσης έπεσαν θύαματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Δύσης, που εξέτασαν το περιστατικό, είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης προερχόμενης από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Tι προηγήθηκε

Με συμπτώματα δηλητηρίασης διαγνώστηκαν ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές μετά την συνάντηση που είχαν στο Κίεβο, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Ο κ. Αμπράμοβιτς, ο οποίος μετέβη σε Μόσχα, Λβιβ και άλλα σημεία διαπραγματεύσεων, καθώς και τουλάχιστον δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας διαπραγματευτών, εμφάνισαν συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια και ξεφλούδισμα δέρμα σε πρόσωππ και χέρια, κατά τις ίδιες πηγές.

Πλέον η κατάσταση της υγείας τους έχει βελτιωθεί και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, κατά τις ίδιες πηγές.