ΑρχικήΚόσμοςΑυστρία: Αφαίρεσαν από τον υπουργό Οικονομικών το δίπλωμα οδήγησης- Παραβίασε το όριο...

Αυστρία: Αφαίρεσαν από τον υπουργό Οικονομικών το δίπλωμα οδήγησης- Παραβίασε το όριο ταχύτητας

Πριν από έναν χρόνο ο Αυστριακός υπουργός Μάγκνους Μπρούνερ βρέθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, έπειτα από ένα περιστατικό με ένα ηλεκτρικό σκούτερ στη Βιέννη.

Τότε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν πρόσεξε αρκετά καθώς έστριψε σε μια στροφή.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Αυστρίας αφαίρεσαν για έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάγκνους Μπρούνερ, αφότου τον έπιασαν να τρέχει οδηγώντας το υπουργικό αυτοκίνητό του, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο του.

Ο 51χρονος Μπρούνερ οδηγούσε την BMW σε δρόμο της πόλης Ντόρνμπιρν, στην επαρχία Φόραρλμπεργκ, με ταχύτητα που υπερέβαινε κατά τουλάχιστον 50 χλμ/ώρα το επιτρεπόμενο όριο των 80 χλμ/ώρα, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε το Σάββατο το πρωί, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Vorarlberger Nachrichten.

«Καθ’ οδόν προς ένα προσωπικό ραντεβού, ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ δεν έδωσε προσοχή σε ένα προσωρινό όριο ταχύτητας», επισημαίνει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση, αποφεύγοντας να αναφέρει με ποια ακριβώς ταχύτητα οδηγούσε ο υπουργός.

«Ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και ζητάει συγγνώμη», προστίθεται. Η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα είναι η ποινή για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά περισσότερα από 50 χλμ/ώρα στην Αυστρία, με εξαίρεση εντός των πόλεων, όπου επιβάλλεται σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά τουλάχιστον 40 χλμ/ώρα.