ΑρχικήΚόσμοςΒρετανία: Αδειάζουν τα ράφια για τη μετα-Brexit εποχή

Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια για τη μετα-Brexit εποχή

Μια άλλη εποχή ξημερώνει στη Βρετανία με φόντο τη μετα-Brexit εποχή.
Πολίτες τρέχουν σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για να να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα ενώ στο Facebook υπάρχουν διάφορα γκρουπ Βρετανών που ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW, η  29η Μαρτίου, είναι  επίσημη ημερομηνία αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, και η προοπτική μη συμφωνίας προκαλεί εύλογα προβληματισμό.
Μια ξαφνική διακοπή της τελωνειακής ένωσης θα είχε άμεσες συνέπειες στη τροφοδοσία της χώρας με εισαγόμενα τρόφιμα και φάρμακα.
Το βρετανικό υπ. Υγείας στο μεταξύ προετοιμάζεται πάντως για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας, αποθηκεύοντας ιατροφαρμακευτικό υλικό σε ειδικούς χώρους.
Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως το Tesco και το Marcs and Spencer, αυξάνουν επίσης τα αποθέματά τους σε κονσέρβες, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενες ελλείψεις σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Οσο πλησιάζει το Brexit και όσο παραμένει το αδιέξοδο στη βρετανική βουλή, τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες των καταναλωτών.
Πλήθος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, όπως η brexitprepping.com, βοηθούν τους ανήσυχους Βρετανούς, προτείνοντάς τους τι να αγοράσουν και πώς να οργανώσουν τις προμήθειές τους.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσφέρει παραδείγματα με λίστες για ψώνια και υπολογίζει το κόστος των εβδομαδιαίων προμηθειών γύρω στις 111 λίρες Αγγλίας ενώ των μηνιαίων περίπου στις 459 λίρες.