Χάρι και Μέγκαν: Οι εύθραυστες ισορροπίες, οι νέοι τίτλοι των παιδιών και η ακύρωση των σχεδίων τους

34 mins read

Ο Χάρι ήταν ο τελευταίος που έφτασε στο Κάστρο του Μπαλμόραλ την Πέμπτη, καθώς οι πιο στενοί συγγενείς της βασίλισσας Ελισάβετ έσπευσαν να είναι μαζί της τις τελευταίες στιγμές της, αλλά ήταν και ο πρώτος που αναχώρησε την Παρασκευή, αντανακλώντας το γεγονός ότι δεν είναι πλέον μέλος του στενού κύκλου της οικογένειας.

Σε πιο ευτυχισμένες στιγμές, ο Χάρι και η γιαγιά του απολάμβαναν μια στενή, παιχνιδιάρικη σχέση, την οποία είδε το κοινό το 2016 όταν εμφανίστηκαν μαζί σε ένα κωμικό βίντεο.

Αλλά, ήταν καθαρά σύμπτωση ότι ο Χάρι βρισκόταν στη Βρετανία όταν πέθανε η Ελισάβετ και πριν από τον θάνατό της δεν ανακοινώθηκαν σχέδια για να δει την οικογένειά του κατά την επίσκεψή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζει με την Αμερικανίδα σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Με τον θάνατο της Ελισάβετ, η δυναμική της οικογένειας αναμένεται να εξελιχθεί και οι παρατηρητές θα παρακολουθούν στενά για σημάδια ύφεσης.

Αν ενώνοντας τους γιους του και τις συζύγους τους, ο Κάρολος καταφέρει να απομακρύνει τον κίνδυνο αρνητικής δημοσιότητας που θα μπορούσε να προέλθει από πικρίες – ειδικά από την πλευρά της Μέγκαν – θα είναι, όπως παρατηρούν βρετανικά ΜΜΕ, μια πρώτη επιτυχία της βασιλείας του αλλά και στίγμα προθέσεων.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος σηματοδότησε την επιθυμία για αναθέρμανση των σχέσεων τους κατά την πρώτη του ομιλία την Παρασκευή.

«Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», είπε.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη γίνονται αυτόματα πρίγκιπες ή πριγκίπισσες του βασιλείου, οπότε τώρα που ο πατέρας του Χάρι, Κάρολος, είναι βασιλιάς, τα παιδιά του, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ λαμβάνουν αυτούς τους υψηλούς τίτλους. Η Λίλιμπετ πήρε το όνομά της από το παιδικό χαϊδευτικό της βασίλισσας.

Αλλά το γεγονός αυτό από μόνο του είναι σχεδόν απίθανο να αποκαταστήσει την ισορροπία στις σχέσεις του Χάρι με τον Κάρολο ή με τον μεγαλύτερο αδερφό πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος είναι πλέον διάδοχος του θρόνου.

Τα αδέρφια ήταν κοντά για πολλά χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας τους Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, όταν ο Γουίλιαμ ήταν 15 ετών και ο Χάρι 12, αλλά οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί από τότε που ο Χάρι και η Μέγκαν άρχισαν να αποστασιοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια τον Ιανουάριο του 2020.

 

Αρχικά, το ζευγάρι είχε πει ότι σχεδίαζε να ισορροπήσει τον χρόνο του μεταξύ Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών και να χαράξει «έναν προοδευτικό νέο ρόλο» μέσα στη μοναρχία.

Αλλά το σχέδιό τους δεν έγινε δεκτό από την Ελισάβετ, τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε χώρος για κάτι τέτοιο στην “Εταιρεία”, όπως αποκαλείται μερικές φορές η βασιλική οικογένεια.

Ο Χάρι και η Μέγκαν αποτελούσαν μέχρι τότε μέλη της “εταιρείας”, ωστόσο μετά την παραίτηση τους από τα βασιλικά καθήκοντα και την απομάκρυνση του πρίγκιπα Άντριου, η Βασίλισσα δημιούργησε μια “εταιρεία των οκτώ” για την εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων αποτελούμενη από την ίδια, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τη δούκισσα Κέιτ, τον πρίγκιπα Κάρολο, τη δούκισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Έντουαρντ, τη Σόφι, κόμισσα του Ουέσσεξ και την πριγκίπισσα Άννα.

Τον Μάρτιο του 2021, έδωσαν μια συνέντευξη-βόμβα στην Όπρα Γουίνφρεϊ, κατά την οποία η Μέγκαν είπε ότι η δυστυχία της όσο ζούσε με τη βασιλική οικογένεια, την είχε ωθήσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Είπε επίσης ότι υπήρξαν «ανησυχίες και συζητήσεις» μέσα στην οικογένεια, όταν ήταν έγκυος στον Άρτσι, σχετικά με το χρώμα του δέρματος του μωρού. Η μητέρα της Μέγκαν είναι μαύρη και ο πατέρας της λευκός.

Η συνέντευξη, που προβλήθηκε στο CBS σε μια έκρηξη παγκόσμιας δημοσιότητας, γέμισε στρέμματα χαρτιού σε αναλύσεις των εφημερίδων, αλλά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έκαναν μόνο μια λιτή δήλωση, η οποία ανέφερε ότι «ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν», αν και τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν «ανησυχητικά».

Από τότε, ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν συμμετάσχει σε podcast και τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ κατά καιρούς έκαναν μηνύσεις σε βρετανικά ταμπλόιντ, που στρέφονται κατά της Μέγκαν.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2021 ότι ο Χάρι ετοιμάζει ένα «οικείο και εγκάρδιο» βιβλίο για τη ζωή του, που θα εκδοθεί στα τέλη του 2022 — προκαλώντας ρίγη τρόμου στο Λονδίνο.

Ανάλογα με το περιεχόμενό του και κυρίως με την αντίδραση του πατέρα και του αδερφού του, η δημοσίευση του βιβλίου του Χάρι θα μπορούσε να αποδειχτεί είτε μια στιγμή αναθέρμανσης των σχέσεων είτε να οδηγήσει στην οριστική ρήξη.

 

Οι εμφανίσεις που ακύρωσε η Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν Μαρκλ ακύρωσε αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη που είχαν οριστεί για την επόμενη ημέρα της πιθανής ημερομηνίας κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Δούκισσα του Σάσεξ είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί στο The Tonight Show με πρωταγωνιστή τον Τζίμι Φάλον στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα σχεδίαζαν με τον πρίγκιπα Χάρι να επισκεφθούν τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν.

Και οι δύο εμφανίσεις έχουν πλέον ακυρωθεί και η Μαρκλ αναμένεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία του επόμενου podcast της Archetypes.

Facebook Comments