Δημοσιεύτηκε βίντεο της επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι

8 mins read

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ που δείχνει την επιχείρηση κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Παρουσιάζεται μια πάνοπλη ομάδα στρατιωτικών να κατευθύνεται προς το κτήριο όπου βρισκόταν ο αλ Μπαγκντάντι. Ο αρχηγός του ISIS αποπειράθηκε να διαφύγει μπαίνοντας σε τούνελ και έχοντας μαζί του τρία από τα παιδιά του αλλά χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές δυνάμεις ζήτησαν από τον Μπαγκντάντι να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο γιλέκο του και αυτοκτόνησε παίρνοντας μαζί του στον θάνατο και τα παιδιά του. Στα βίντεο διακρίνονται μαχητές του ISIS, από δύο διαφορετικές τοποθεσίες κοντινές όμως μεταξύ τους,  να πυροβολούν κατά αμερικανικού αεροσκάφους που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι.

Ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ δεν επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι τις τελευταίες ώρες πριν από τον θάνατό του ο Μπαγκντάντι ούρλιαζε και έκλαιγε αλλά επιβεβαίωσε ότι από την ανάλυση του DNA, σίγουρα σκοτώθηκε.

Ο σκύλος που συνέβαλε καθοριστικά στον εντοπισμό του αρχηγού του ISIS, είναι τεσσάρων ετών και έχει συμμετάσχει σε 50 μάχες.

Facebook Comments