Διαμαρτυρία Τούρκων για την ακρίβεια – «Όπως ανεβάσαμε τον Ερντογάν έτσι μπορούμε να τον κατεβάσουμε»

9 mins read

Tην οργή τους κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζουν οι Τούρκοι, για τον οποίο λένε πως όπως τον ανέβασαν στην εξουσία έτσι και θα τον κατεβάσουν.

Στην Τουρκία η οικονομική κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικό σημείο, με τους πολίτες να λένε πως κρέας τρώνε μόνο στις γιορτές ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε κοτόπουλο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εκτόξευση των τιμών είναι τέτοια, που ένα βιολογικό κοτόπουλο από τις 70 λίρες που πωλούνταν πριν από λίγους μήνες, πλέον η τιμή του έχει ανέβει στις 170 λίρες, περίπου δηλαδή 11-12 ευρώ, ενώ η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 100%.

 

Την ίδια ώρα, η αγορά έχει αλλάξει και στον τομέα των λαχανικών, με τους μανάβηδες να σημειώνουν πως πλέον δεν πουλάνε με το κιλό αλλά με το… γραμμάριο. «Σταματήσαμε να πουλάμε με το κιλό και γίναμε όπως τα μάρκετ. Πουλάμε 250 γραμμάρια πιπεριές, 2 κολοκύθια, 3 μελιτζάνες», αναφέρει έμπορος στην κάμερα.

Από την άλλη μεριά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι μόνο αυτός μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα η Τουρκία στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανθρωπιστική βοήθεια και χρήματα σε άλλες χώρες και χτίζει κατοικίες στην Αλβανία.

«Όλα τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, και κυρίως τον πληθωρισμό, μπορούμε να τα λύσουμε εμείς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, εν μέσω διαμαρτυριών για την ακρίβεια και την ανέχεια.

Facebook Comments