ΑρχικήΚόσμοςΔιαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο

Διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, σήμερα οι αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων της Κίνας και των ΗΠΑ στο Πεκίνο άρχισαν συνομιλίες υψηλού επιπέδου για το εμπόριο.
Στις συνομιλίες συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.
Για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει κάλεσμα το Πεκίνο να προχωρήσει σε «διαρθρωτικές αλλαγές» για να τερματιστούν οι αθέμιτες κινεζικές εμπορικές πρακτικές. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και εργαζόμαστε για μια νέα εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά αυτή πρέπει να συμπεριλάβει αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές για να τερματιστούν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, να μειωθεί το χρόνιο έλλειμμά μας (στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών) και να προστατευθούν οι αμερικανικές θέσεις εργασίας», είπε.