ΑρχικήΚόσμοςΔώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και 13 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο...

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και 13 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, αποδίδοντας τις επιθέσεις στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Οι έξι ηρωικοί σύντροφοί μας έπεσαν μάρτυρες σε συγκρούσεις με τους τρομοκράτες, που επιχείρησαν να διεισδύσουν σε μια βάση», σύμφωνα με το υπουργείο της Τουρκίας.

Το πρωί, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι άλλοι έξι στρατιώτες της σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ, σε επίθεση που αποδίδεται στο PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία και τους συμμάχους της.

Νεκροί 13 μαχητές του PKK από τα τουρκικά αντίποινα

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο βρίσκονται στο Χακούρκ και το Ζαπ στο βόρειο Ιράκ.

Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK, «εξουδετερώνοντας» 13 μαχητές του, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της Άγκυρας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι ο στρατός θα πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον «τρομοκρατών» στο βόρειο Ιράκ και την Συρία.

«Οι κακούργοι αυτονομιστές θα δώσουν λογαριασμό για το αίμα που έχυσαν», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα τη στρατηγική μας, στοχεύοντας στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ