ΑρχικήΚόσμοςΔρ. Φάουτσι: «Καλύτερα να φοράμε δύο μάσκες για προστασία, είναι πιο αποτελεσματικό»

Δρ. Φάουτσι: «Καλύτερα να φοράμε δύο μάσκες για προστασία, είναι πιο αποτελεσματικό»

Να φοράμε δύο μάσκες ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία έναντι του κορωνοϊού προτρέπει τους πολίτες ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Aντονι Φάουτσι, μιλώντας στο NBC.
«Είναι κοινή λογική, καλύτερα να φοράμε δύο μάσκες. Αν φοράμε δύο μάσκες, πιθανότατα έχουμε περισσότερη προστασία και αποτελεσματικότητα» είπε σε δηλώσεις του ο Φάουτσι, επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι φοράνε είτε δύο μάσκες την μία πάνω από την άλλη είτε τις ειδικές μάσκες N95.
Αξιωματούχοι από τον χώρο της υγείας των ΗΠΑ συμβουλεύουν εδώ και καιρό τους πολίτες να φορούν μια μάσκα υφάσματος με δύο στρώματα προστασίας ή μια χειρουργική, για προστασία από τον κορωνοϊό.
Μάλιστα, μερικοί Αμερικανοί που παρευρέθησαν στην ορκωμοσία του προέδρου Μπάιντεν, επέλεξαν να φορέσουν διπλή μάσκα για προστασία. Μεταξύ αυτών, η νεαρή ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν.
Προς το παρόν ο CDC δεν έχει εκδώσει οδηγίες ή προτροπή για χρήση διπλής μάσκας, αλλά προτείνουν οι υφασμάτινες μάσκες που φοράμε να έχουν δύο στρώσεις υφάσματος.