Δύο τουρκικές νησίδες στο Αιγαίο διατίθενται προς πώληση μέσω διαδικτύου

13 mins read

Οι ιδιοκτήτες δύο νησίδων που βρίσκονται στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου αναζητούν αγοραστές, με αγγελίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, το νησί Karaca, ένα χιλιόμετρο ανοιχτά της Μαρίνας Karacasöğüt στη νοτιοανατολική πόλη της Μαρμαρίδας, έχει τιμή 210 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (36,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με μια διαφήμιση στο διαδίκτυο που δημοσιεύτηκε από το γραφείο real estate Bosforce με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Το νησί που βρίσκεται στα όρια της επαρχίας της Μούγλας, αγοράστηκε από έναν Τούρκο επιχειρηματία που κατοικούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980 με σκοπό την κατασκευή ενός ξενοδοχείου επτά αστέρων, όπως δηλώνει εκ μέρους της Bosforce ο Ουγούρ Εσκάν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News, η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως φυσικός χώρος πρώτης βαθμίδας το 1983, μια απόφαση που απαγορεύει τις μεγάλες κατασκευαστικές εργασίες στο νησάκι.

«Αν και ο ιδιοκτήτης κατέβαλε τους φόρους για πολλά χρόνια, η επένδυση δεν μπορούσε να γίνει», δήλωσε ο Εσκάν και πρόσθεσε «Υπάρχουν τρία αυτόνομα σπίτια, αλλά είναι εγκαταλελειμμένα κτίρια …Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την αποκατάσταση».

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του νησιού Karaca θα μπορέσει να κατασκευάσει μια μαρίνα μικρής κλίμακας και μια τουριστική εγκατάσταση για ημερήσιες εκδρομές, σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι μια φορολογική απαλλαγή πέντε ετών προβλέπεται για το νησάκι.

Το δεύτερο νησάκι προς πώληση βρίσκεται στο αρχιπέλαγος της βορειοδυτικής επαρχίας Balıkesir της Τουρκίας. Είναι το νησί Ciçek  – έχει πάρει το όνομά του από τα λουλούδια που ανθίζουν εκεί – και πωλείται προς 115.000 λίρες (20 εκατομμύρια δολάρια). Καλύτερη τιμή αυτή!

Το νησί ανήκει σε τρεις οικογένειες: Κατρινλί, Κατερίν και Χατρίλι. Ο Χουσείν Αφατσάν και η σύζυγός του, Αϊσέ Αφατσάν, που διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους, παραμένουν στο νησάκι επί πολλά χρόνια και το φροντίζουν ως επιστάτες.

Είναι γνωστοί ως «Τούρκοι Ροβινσόνες» στο Αϊβαλί, καθώς ζουν σε ένα πέτρινο κτήριο που έμεινε όρθιο, από τότε που κατοικούσαν το νησί ντόπιοι Έλληνες(!) πριν από πολλές δεκαετίες.

Facebook Comments