ΑρχικήΚόσμοςΕΕ: Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών...

ΕΕ: Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών του ΕΚ

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτκε Γκαρσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πρόεδρος της Ομάδας, Ιράτκε Γκαρσία, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Παπανδρέου.

Σημειώνεται, ότι η αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Θεσσαλία «θα εξετάσει και θα προτείνει οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών».

«Η Ελλάδα επλήγη αυτό το καλοκαίρι πρώτα από πρωτοφανείς πυρκαγιές και μετά από τρομερές πλημμύρες. Θέλω να δείξω την αλληλεγγύη μου στον ελληνικό λαό. Μαζί με τους συναδέλφους μου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θέλουμε να δούμε την κατάσταση επί τόπου, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση της ζημιάς και να ακούσουμε από πρώτο χέρι από τους κατοίκους τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους», δήλωσε η κ. Γκαρσία και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχεται αποτελεσματικά και στοχευμένη στις ανάγκες των πληγέντων».