«Εισαγόμενα» τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα

11 mins read

Μειώνονται καθημερινά τα κρούσματα εσωτερικής μετάδοσης του κορωνοϊού στην Κίνα, αλλά έχουν αρχίσει και εμφανίζονται «εισαγόμενα», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ενδεικτικά, μόνο ένα νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, στην επαρχία Χουμπέι, αλλά το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά συνολικά 21 στη χώρα, αφού αφίχθησαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, στην επαρχία Χουμπέι δεν είχαν καταγραφεί πλην της πρωτεύουσάς της, της Ουχάν, νέα κρούσματα για 12 συναπτές ημέρες.

Τα 21 νέα κρούσματα αυξάνουν το σύνολο σε 80.861 ενώ κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν ανήλθε σε 13 χθες· ο συνολικός απολογισμός της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.226 νεκρούς.

Με την άφιξη χθες στην κινεζική επικράτεια των είκοσι ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, τα κρούσματα που κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έχουν «εισαχθεί» στη χώρα ανήλθαν σε 143.

Μπροστά σε αυτή την νέα τροπή, σύμφωνα με την «Ημερησία του Πεκίνου», τo Πεκίνο ξαναλειτουργεί το νοσοκομείο Σιαοτανγκσχάν – είχε κατασκευασθεί το 2003 ειδικά για να νοσηλεύονται τα κρούσματα της επιδημίας του SARS – προκειμένου να νοσηλεύονται τα κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην πόλη από το εξωτερικό τίθενται ήδη από την Δευτέρα σε καραντίνα σε ειδικά κέντρα, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τα εισαγόμενα κρούσματα.

Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό έπρεπε να μένουν μόνοι τους σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, όμως πλέον μόνο «σε ειδικές περιστάσεις» τα άτομα που φτάνουν στο Πεκίνο από το εξωτερικό δεν θα στέλνονται σε ειδικά κέντρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Daily.

Facebook Comments